DPS odlaže moguće kadrovske promjene: Vujanović i dalje koordinira

Postojeći koordinatori ostaju do polovine novembra do kada bi trebalo da se održe izborne konferencije u svim opštinskim organizacija DPS-a
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva Vijesti
Filip Vujanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.09.2011. 07:14h

Šef države i potpredsjednik DPS-a Filip Vujanović ostaje koordinator vladajuće partije za Podgoricu do polovine novembra, kada će Predsjedništvo izabrati nove koordinatore.

Portparol DPS-a Rajko Kovačević rekao je „Vijestima“ da na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva nijesu određivani novi koordinatori za opštine.

„Postojeći koordinatori ostaju do polovine novembra do kada bi trebalo da se održe izborne konferencije u svim opštinskim organizacija DPS-a, kojih je 21, nakon čega će se pristupiti izboru novih koordinatora“, kazao je Kovačević.

On je odrečno odgovorio na pitanje da li je Predsjedništvo DPS-a raspravljalo o Vujanovićevoj izjavi da, za razliku od prve dvije strofe državne himne koje rado sluša, druge dvije sluša samo zato što je obavezan.

„Nije bilo riječi o identitetskim pitanjima“, kazao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo je imalo dvije tačke dnevnog reda od koji je prva bila posvećena pripremama za izborne konferencije u svim opštinskim organizacijama i koje zapravo predstavljaju nastavak unutrastranačkih izbora nakon Kongresa DPS-a u maju.

Druga tačka dnevnog reda, rekao je Kovačević, bila je posvećena konstitutivnoj sjednici Savjeta DPS-a, kao novog stranačkog organa, koji će uključiti i ljude iz zakonodavne i izvršne vlasti, poput ministra, njihovih pomoćnika...

Konstitutivna sjednica Savjeta trebalo bi da bude održana najvjerovatnije u drugoj polovini novembra, nakon što se završe opštinske izborne konferencije.

Bonus video: