Radulović: Stenogram će dokazati ko je glasao za poslaničke bonuse

"U pisanoj formi zahtijevam od predsjednika Skupštine da mi dostavi stenogram sa sjednice Kolegijuma"
0 komentar(a)
Kolegijum Skupstine Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Kolegijum Skupstine Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.09.2011. 08:27h

Pokret za promjene (PzP) će od predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića tražiti stenogram sa sjednice kolegijuma, kako bi se utvrdilo ko se protivio povećanju poslaničkih plata, izjavio je potpredsjednik te stranke Branko Radulović.

On je ponovio da je bio protiv uvođenja poslaničkih bonusa, navodeći da će to dokazati objavljivanjem stenograma. Na taj način, tvrdi Radulović, demantovaće optužbe šefa poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandra Damjanovića koji je izjavio da se potpredsjednik PzP-a nije protivio povećanju zarada poslanika.

„U cilju očuvanja sopstvenog digniteta, ne želeći da na ovaj način polemišem sa osobom koja je bila u stanju da prljavo, tendenciozno, selektivno i neistinito prenese dešavanja sa Kolegijuma i pokuša da udari na moj moralni integritet, a ne želeći da dovedem u pitanje ni moral ostalih kolega koji su prisustvovali Kolegijumu, saopštavam javnosti da sam primoran da u pisanoj formi zahtijevam od predsjednika Skupštine da mi dostavi stenogram sa sjednice Kolegijuma na kojem se raspravljalo o zahtjevu zaposlenih u Skupštini Crne Gore i usaglašavanju zarada poslanika sa ministrima u Vladi Crne Gore. Stenogram ću učiniti javnim, kako bi se vidjela prava istina“, kazao je Radulović u reagovanju dostavljenom „Vijestima“.

"U pisanoj formi zahtijevam od predsjednika Skupštine da mi dostavi stenogram sa sjednice Kolegijuma"

On je podsjetio da su Kolegijumu, na kome se raspravljalo o poslaničkim bonusima, prisustvovali i šef parlamenta Ranko Krivokapić, potpredsjednik Skupštine Rifat Rastoder, kao i šefovi ostalih poslaničkih klubova.

Radulović je ranije izjavio da je na Kolegijumu glasao protiv poslaničkih povišica, navodeći da ne bi imao obraza da prima nekoliko puta veću platu u odnosu na zaradu njegove kćerke, specijaliste neurologije i njenih kolega.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: