sastankom u vili

Nova: Stvara se atmosfera za povratak Đukanovića

O tome, kako je kazao, svjedoči i prisustvo Đukanovića takvom druženju, “pošto je bivši premijer veoma zainteresovan da Crna Gora ne dobije datum pregovora”
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 11:32h

Cilj sastanka predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića sa oko 20 javnih ličnosti, kojem nijesu prisustvovali predsjednici države i Vlade, je stvaranje atmosfere da se sa političke scene skloni premijer Igor Lukšić, a vrati Milo Đukanović, smatra Nova srpska demokratija (NOVA).

Krivokapić i Đukanović razgovarali su sa oko 20 crnogorskih javnih ličnosti, a na sastanak nijesu bili pozvani Lukšić, koji je u Njujorku i predsjednik Filip Vujanović.

Krajnji cilj ove operacije je stvaranje atmosfere da se sa političke scene skloni Lukšić, a da se vrati Đukanović

O tome, kako je kazao, svjedoči i prisustvo Đukanovića takvom druženju, “pošto je bivši premijer veoma zainteresovan da Crna Gora ne dobije datum pregovora”.

Do takvog ishoda, smatra Vučurović, najbrže će doći “potenciranjem starih dukljanskih priča i stvaranjem tenzija, za šta će biti iskorišćeni pojedini poslušni intelektualci i režimski novinari”.

“Krajnji cilj ove operacije je stvaranje atmosfere da se sa političke scene skloni Lukšić, a da se vrati Đukanović. Povratkom Đukanovića, kao prevaziđenog i potrošenog političara, Crna Gora bi bila zaustavljena na evropskom putu, jer bi vlast u potpunosti bila u rukama onih krugova kojima ne odgovara kontrola od evropskih institucija”, ocijenio je Vučurović.

Nije slučajno što je sastanak za vrijeme Lukšićevog odsustva

On navodi da ti krugovi strijepe od bilo kakve reforme sudstva i pravosuđa, depolitizacije državnog aparata i policije, jer bi, kako je rekao, uspostavljanje vladavine prava donijelo velike probleme pojedincima u vrhu Demokratske partije socijalista (DPS).

Sastanak se, dodaje Vučurović, nimalo slučajno, održao u trenutku kada je Lukšić odsutan iz Crne Gore.

Sastanak se, dodaje Vučurović, nimalo slučajno, održao u trenutku kada je Lukšić odsutan iz Crne Gore, “a primijećen je i izostanak predsjednika države (Filipa) Vujanovića i potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića".

“Sigurno je da sa ovoga skupa niko nije izašao pametniji, ali je očigledno da vlast uvijek može pronaći osobe koje su spremne da slijede šefa režima čak i u akcijama koje mogu spriječiti evropsku budućnost Crne Gore”, kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, pošto se dio vlasti definitivno opredijelio za zaustavljanje evropskih integracija, neophodno je da onaj dio političke scene, koji teži uspostavljanju evropskih vrijednosti, spriječi takav scenario i bujanje antievropskog raspoloženja.

Preporučujemo za Vas