PzP skratio povišicu za poslanike

Kako je potvrdilo više učesnika pregovora na pregovorima čuli su se predlozi da se poslanicima odobre bonusi i do 1455 eura
0 komentar(a)
Skupština, Branko Radulović, Foto: Luka Zeković
Skupština, Branko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2011. 08:13h

Zarade poslanika u Skupštini Crne Gore će od oktobra biti veće za 485 eura, dok će službenici u Skupštini Crne Gore dobijati 40 odsto veće plate nego do sada. To je odlučeno nakon tročasovnih pregovora predstavnika stranaka u Kolegijumu predsjednika Skupštine i članova Administrativnog odbora.

U praksi to znači da će na poslaničke bonuse parlament trošiti 471.000 godišnje, dok će povećane plate službenika Skupštinu koštati od 103.000 do 192.000 eura.

Prema informacijama “Vijesti”, šefovi skoro svih poslaničkih klubova tražili su da se plate povećaju za dvije prosječne plate (970 eura), ali je takvu odluku blokirao Pokret za promjene (PzP) zahtijevajući da se povišice svedu na razumnu mjeru.

Šef kluba PzP-a Branko Radulović je tražio da se Kolegijum bavi isključivo niskim zaradama službenika, jer poslanici već primaju dovoljno. Poslije toga je i SNP isto tražio od Krivokapića, koji je insistirao da se odluka o zaradam odnosi i na poslanike i na službenike.

Kako je potvrdilo više učesnika pregovora na pregovorima čuli su se predlozi da se poslanicima odobre bonusi i do 1455 eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: