Crnogorska kulturna mreža poziva Vujanovića da se izvini građanima

Dodaju da izjava predsjednika Vujanovića nema dobru poruku za mlade ljude koje treba da edukujemo da prihvate Crnu Goru
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Rada Brajović
Filip Vujanović, Foto: Rada Brajović
Ažurirano: 19.09.2011. 11:17h

Crnogorska kulturna mreža najoštrije je osudila stav predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, da sa istim emocijama ne sluša cijelu himnu

Oni pozivaju Vujanovića da se javno izvini svim građanima Crne Gore zbog izjave koja je neprimjerena poziciji na kojoj se nalazi i koja narušava i nanosi štetu ugledu Crne Gore.

"Nije ovo prvi put da predsjednik Vujanović, svjesno ili ne, svojim izjavama nanosi štetu indetitetu Crne Gore. Predsjednik Vujanović bi trebalo da se podśeti čijim glasovima je došao na poziciju na kojoj se sada nalazi", navodi se u saopštenju CKM.

Dodaju da izjava predsjednika Vujanovića nema dobru poruku za mlade ljude koje treba da edukujemo da prihvate Crnu Goru kao svoju državu i da je izgrađuju da bude ljepša i bolja.

Nikolić: Izjava koja ne priliči državniku

Izjava crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića da pola himne sluša sa zadovoljstvom a pola jer mora, ne priliči državniku, smatra predsjednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti Božidar Nikolić.

Nikolić za Antenu M kaže da izjava Vujanovića potvrđuje i "njegovo koketiranje sa opozicijom",

Prema riječima Nikolića, Vujanovićevo ponašanje sa stanovišta poštovanja državnih simbola na neki način odudara od svih državnika svijeta.

"Ne mogu da shvatim jednog državnika koji kroz takve izjave sa jednih ushićenjem poštuje pola Ustava a pola Ustava zato što mora. To je izjava koja ne priliči jednom državniku", ocijenio je Nikolić.

Bonus video: