Nesterenko zadovoljan ruskim kapitalom u Kolašinu

Ruski ambasador prvi je koji je zvanično posjetio kolašinsku opštinu od kada je Brajušković na funkciji „prvog čovjeka”
60 pregleda 0 komentar(a)
NEsterenko i Brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
NEsterenko i Brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.09.2011. 12:50h

U okviru radne posjete Kolašinu ruski ambasador u Crnoj Gori Andrej Aleksejević Nesterenko razgovarao je sa predsjednikom Opštine Darkom Brajuškovićem, predsjednikom SO Milem Šukovićem i potpredsjednikom Đorđijem Živkovićem.

Prema riječima Nesterenka , cilj sastanka bio je „dogovaranje konkretnih aktivnosti, koje bi u narednom periodu ojačale ekonomsku saradnju.“

" Kolašin je jedan od crnogorskih gradova koji ima najveće ekonomske potencijale. Vrlo sam zadovoljan informacijama o prisustvu ruskog kapitala u ovom gradu, ali i uvjeren da postoje velike mogućnosti da ga bude još više.

Konkretno smo dogovorili da u narednom periodu napravimo prezentaciju onoga što Kolašin posjeduje za potencijalne investore" rekao je ruski ambasador novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, ruska ambasada će posvetiti veliku pažnju ostarivanju planova o kojima je razgovarano sa čelnicima kolašinske opštine.

Tokom sastanka sa Nesterenkom, kako je kazao Brajušković, razgovaralo se i o mogućnostima aktiviranja Fabrike alu čeličnih užadi (FAK).

" Zaključili smo da je infrastruktura fabrike odlično sačuvana i postoji spremnost od ambasadora i njegovih saradnika da daju svoj doprinos ponovnom početku rada.

Posebno je važno što smo tokom razgovora mi iz kolašinske opštine naglasili spremnost da birokratkse prepereke za potencijalne infestitore svedemo na najmanju mjeru ili potpuno otklonimo. Cilj nam je da se budući investitori ovdje osjećaju kao u svom gradu i svojoj državi" kazao je Brajušković .

On je gostima sa delegacijom ruske ambasade u kojoj su, pored Nesterenka bili i njegov savjetnik Sergej Petruković i predsjednik Rusko -crnogorskog udruženja za privrednu saradnju Viktor Kolbanovski, obišao skijalište Jezerine, odnosno lokacije od grada do Bjelasice, koje su u minulim godinama bile najinteresantnije ruskim investitorima.

U tom dijelu kolašinske opštine u toku je realizacija nekoliko projekata, koji su finansirani ruskim kapitalom.

Ruski ambasador prvi je koji je zvanično posjetio kolašinsku opštinu od kada je Brajušković na funkciji „prvog čovjeka”.

Bonus video: