Roćen: Spremio sam na engleskom, ali bolje znam srpski, pa ću govoriti crnogorski

Roćen je govor u Beogradu počeo dosjetkom na račun jezika
0 komentar(a)
roćen, Foto: Savo Prelević
roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2011. 18:01h

Brisel ne ocjenjuje želje i političku retoriku, i samo konkretni rezultati u ispunjavanju obaveza obezbjeđuju dalji progres, ocijenio je danas u Beogradu crnogorski ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen.

On je, na poziv potpredsjednika Vlade Srbije Božidara Đelića, učestvovao na Forumu Srbija – Evropska unija (EU), koji su otvorili srpski predsjednik Boris Tadić i predsjednik Evropskog savjeta Herman Van Rompej.

Roćen je počeo govor dosjetkom na račun jezika.

"Spremio sam govor na engleskom, ali pošto mnogo bolje znam srpski, govoriću na crnogorskom", rekao je crnogorski šef diplomatije.

Roćen je, kako je saopšteno iz Ministarstva, na panelu Iskustva proširenja – naučene lekcije zahvalio Srbiji na organizaciji Foruma u, kako je rekao, važnom trenutku, u susret Mišljenju Evropske komisije (EK) i ocjenama o ostvarenom progresu svih zemalja regiona.

Roćen je naglasio da je zadovoljan što je Crna Gora juče usvojila Izborni zakon i time ispunila još jedan od sedam ključnih prioriteta, i apostrofirao značaj preuzimanja vlasništva nad procesom, u koji su, kako je rekao, uključeni sve strukture i svi subjekti društva.

„To je, rekao bih, naš najveći uspjeh“, kazao Roćen i dodao da očekuje da će Mišljenje EK biti pozitivno i da će Crna Gora dobiti datum za otpočinjanje pristupnih pregovora.

Roćen je iz Beograda otputovao na Bled, gdje će sjutra učestvovati na Bledskom strateškom forumu, kaže se u saopštenju.

Bonus video: