Poljska nudi ekspertsku pomoć Crnoj Gori

Miler je ponudio pomoć i u oblastima bezbjednosti granica, kriminalističkim i posebno finansijskim istragama, sa akcentom na oduzimanje imovine stečene kriminalom
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2011. 11:46h

Poljska je spremna da snažno podrži Crnu Goru i njene napore da se pridruži Evropskoj uniji i, u tom cilju, nudi ekspertsku pomoć i saradnju prenošenjem znanja i iskustava, najavio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Jerži Miler.

On se tokom Ekonomskog foruma u poljskim Krnjicama sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Brajović i Miler su dogovorili da ekspertski timovi dva ministarstva definišu teme i oblasti u kojima bi eksperti iz Poljske kolegama iz Crne Gore prenijeli stečena znanja i iskustva

Oni su dogovorili da ekspertski timovi dva ministarstva definišu teme i oblasti u kojima bi eksperti iz Poljske kolegama iz Crne Gore prenijeli stečena znanja i iskustva, navodi se u saopštenju.

Miler je ponudio pomoć i u oblastima bezbjednosti granica, kriminalističkim i posebno finansijskim istragama, sa akcentom na oduzimanje imovine stečene kriminalom.

On je pozdravio posvećenost crnogorske Vlade reformama, ocijenjujući da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u oblasti evropskih integracija. Miler očekuje da se dinamika sprovođenja reformi nastavi i u narednom periodu, što će omogućiti Crnoj Gori skoro otvaranje pristupnih pregovora sa EU.

Brajović kazao je da je zadovoljan intenzitetom saradnje i razvojem prijateljskih odnosa Crne Gore i Poljske.

On je upoznao Milera sa konkretnim rezultatima Vlade u procesu pridruživanja Crne Gore EU, posebno se osvrhuvši na aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova u oblasti usklađivanja normativno-pravnog okvira sa evropskim propisima i standardima.

Galerija

Bonus video: