Forca optužila odlazeću vlast: Namjerno zapošljavate

Forca je ocijenila da odlazeća vlast u Ulcinju dodatno usložnjava ekonomsku situaciju u gradu
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2011. 17:05h

Forca je ocijenila da odlazeća vlast u Ulcinju dodatno usložnjava ekonomsku situaciju u gradu i namjerno opterećuje ionako tanak opštinski budžet novim zapošljavanjima na svim nivoima, što će, kako tvrde u toj partiji, “zakomplikovati posao dolazećim rukovodiocima, a građanima još više zagorčati život”.

“Opštinskim budžetom za 2011. godinu aktivna vlast ušla je sa projektovanim deficitom od više od četiri miliona eura, sa prenešenim dugovanjima od 3,75 miliona eura, sa namjerom novog kreditnog zaduženja od 2,3 miliona eura i sa neisplaćenim zaradama zaposlenim u javnim preduzećima čak i duže od 15 mjeseci. Uprkos takvom stanju, ova neodgovorna vlast je otvorila nove konkurse za zapošljavanje i to u vrijeme kada treba da se razmišlja o socijalnim programima i rasterećenju administativnog aparata, u skladu sa preporukama Vlade”, ističe se u jučerašnjem saopštenju Force.

Dodaje se da se “najvjerovatnije radi o ispunjavanju predizbornih obećanja koja vlast nije uspjela da ostvari do sada, odnosno obezbjeđenju glasačkog kredita za neke naredne izbore”.

“Stoga skrećemo pažnju neodgovornim rukovodiocima da hitno prekinu akciju zapošljavanja u turističkoj organizaciji i organima lokalne uprave. Takođe, javno pozivamo nadležne republičke službe i institucije da urazume vlastodršce, kako bi blagovremeno spriječili neželjene posljedice”, piše na kraju saopštenja.

Bonus video: