ČESTITAO MU REZULTAT PREDSJEDNIČKIH IZBORA

Haradinaj Markoviću: Radujemo se uspjesima Crne Gore kao svojim

"Premijeri su iskazali spremnost na saradnju u infrastrukturnim projektima pri čemu je posebno bilo riječi o putnom pravcu Rožaje-Dečane i projektu pruge od Pljevalja preko Bijelog Polja do Kosova"
22 komentar(a)
Duško Marković Skoplje, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković Skoplje, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.04.2018. 20:25h

Radujemo se uspjesima Crne Gore kao svojim, istakao je danas premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Kako je objavljeno na zvaničnom profilu Vlade Crne Gore, predsjednik Vlade Duško Marković sastao se danas u Skoplju sa Haradinajem.

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi dvije drżave odlični i da treba raditi na razvoju infrastrukture.

U saopštenju Vlade se navodi da je na sastanku takođe ocijenjeno da dvije susjedne i prijateljske države nemaju otvorenih pitanja.

"Premijeri su iskazali spremnost na saradnju u infrastrukturnim projektima pri čemu je posebno bilo riječi o putnom pravcu Rožaje-Dečane i projektu pruge od Pljevalja preko Bijelog Polja do Kosova. Haradinaj je čestitao Markovću ishod crnogorskih predsjedničkih izbora ocijenivši da je on dobar za stabilnost cijelog regiona", piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Iz Vlade je takođe saopšteno i da je Marković večeras u Skoplju učestvovao na radnom sastanku visoke predstavnice Evropske unije (EU) za vanjsku i bezbjednosnu politiku Federike Mogerini sa liderima država Zapadnobalkanske šestorke.

"U redovnom susretu lidera Regiona i visoke predstavnice EU razmotren je juče objavljeni Izvještaj Evropske komisije o državama regiona. Konstatovano je da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana osnažena prepoukom za otvaranje pregovora sa Republikom Albanijom i Republikom Makedonijom i da ta odluka Evropske komisije predstavja podsticaj integracionim procesima", navodi se u saopštenju Vlade.

U saopštenju se dodaje da su predsjednici Vlada Crne Gore Duško Marković, Srbije Ana Brnabić, Albanije Edi Rama, Kosova Ramuš Haradinaj i Makedonije Zoran Zaev, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i Mogerini konstatovali da su redovni sastanci lidera Zapanobalkanske šestorke i koordinacija politika već dali rezultate u vidu povećanog nivoa konsenzusa i povjerenja u vezi sa ključnim pitanjima evropskih integracija u Regionu.

"Ocijenjeno je da predstojeći Samit u Sofiji kao i sastanak Evropskog savjeta predstavljaju naredne važne događaje za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana", piše u saopštenju Vlade.