URA: Grbavčević isključena zbog diskreditacije Bojanića

Članica Predsjedništva je, kako ističu, isključena zato što je "prekršila statutarne odredbe i mimo odluka za koje je i sama glasala na Glavnom odboru i time svjesno narušila ugled partije"
348 pregleda 27 komentar(a)
GP URA, URA, Foto: GP URA
GP URA, URA, Foto: GP URA
Ažurirano: 18.04.2018. 17:58h

Na predsjedničkim izborima prisustvovali smo nedemokratskim metodama i grubom kršenju prava građana da se slobodno bira, što je i dovelo do toga da predsjednički kandidat režima trijumfuje u prvom krugu izbora, ocijenili su danas u Predsjedništvu Građanskog pokreta URA, raspravljajući o minulim izborima.

Oni su poručili da ostaju privrženi svojoj ideji promjena i beskompromisnoj borbi protiv režima Demokratske partije socijalista (DPS).

"Rezultati u mnogim od gradova u kojima slijede lokalni izbori daju nam dodatni podstrek da u svom najjačem intezitetu i danonoćnom radu dovedemo do onoga što želi većinska Crna Gora – promjena u gradovima i zemlji. Moramo uspjeti u toj misiji”, istakli su iz URA.

Dodaju da je Predsjedništvo GP URA na današnjoj sjednici iz partije isključilo Zdenku Grbavčević “zbog toga što je prekršila statutarne odredbe i mimo odluka za koje je i sama glasala na najvažnijem partijskom organu poslije Kongresa, Glavnom odboru i time svjesno narušila ugled partije".

Predlog za isključenje, kako su kazali, na sjednici je podnio politički direktor te stranke Rade Milošević, koji je naveo da je Grbavčević prekršila član 14, 16 i 20 Statuta Građanskog pokreta URA.

“Grbavčević je javno na svom fejsbuk profilu u toku kampanje predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića javno saopštila da ga neće glasati, iako je unaprijed glasala za odluku na organima stranke da će podržati Bojanića. Grbavčević je aktivno učestvovala u procesu skupljanja potpisa za ovog predsjedničkog kandidata i njegovu kandidaturu na Glavnom odboru ocijenila kao korektno rješenje opozicije”, navode iz GP URA.

Tvrde da URA njeguje demokratska načela i da je organizacija koja uvažava i njeguje različita mišljenja, ali da su ovakva kršenja Statuta, u ključnim momentima kampanje, bez sumnje imala za cilj diskreditaciju predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića.

"Grbavčević je time svjesno doprinijela pogrešnom utisku javnosti da u Građanskom pokretu URA ne postoji jedinstvena podrška Bojaniću i da je partija u organizacionim problemima", stoji u saopštenju ove partije.

Bonus video: