Optužio "Vijesti" i "Dan": Nisam mazohista da čitam te članke

“Kada bi oni imali ozbiljniji uticaj na javno mnjenje ja bih vjerovatno već odavno bio pokojni, DPS bi bio u opoziciji, politička scena Crne Gore bi izgledala bitno drugačije”
129 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.08.2011. 08:41h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da su odnosi Podgorice i Beograda na značajno nižem nivou od potrebnog i mogućeg i da je to zbog toga što Srbija još nije u potpunosti prihvatila nezavisnost Crne Gore.

On je u intervjuu beogradskoj Televiziji Košava kazao da postoje moćni ideološki centri u Srbiji sa kojima vlasti u toj zemlji stalno koketiraju.

Na pitanje da li se u crnogorskim novinama može naći nešto pozitivno o njemu, Đukanović je rekao da se mora govoriti o dvije novine - “jedna je “Pobjeda”, a druge su “Vijesti” i imamo treću oglasnu tablu vojno-obavještajne službe - mislim na “Dan””.

“Pročitam novine u onom dijelu u kojem želim da se informišem o događajima koji su se zbili tokom prethodnog dana"

“Kad govorimo o kritičkom odnosu prema vlasti, DPS-u i Milu Đukanoviću, onda govorimo prije svega o “Vijestima” i ovoj oglasnoj tabli vojne službe, koje veoma tendenciozno ne ostavljaju na miru mene i DPS, želeći da makar zakašnjelo dobiju potvrdu svojih teza kako je Crna Gora pred bankrotom, kako je to kriminalna država i kako, po logici stvari, za sve to moraju biti odgovorna partija koja je na vlasti i njen lider”, rekao je Đukanović.

“Vijestima” i “Danu” je, tvrdi Đukanović, nedvosmisleno jasno da ne formiraju javno mnjenje u Crnoj Gori.

“Kada bi oni imali ozbiljniji uticaj na javno mnjenje ja bih vjerovatno već odavno bio pokojni, DPS bi bio u opoziciji, politička scena Crne Gore bi izgledala bitno drugačije”, naveo je predsjednik najjače crnogorske partije i dodao da je oko 80 odsto onoga što je o njemu objavljeno u novinama neistina.

Tvrdi da uopšte nema želju da pročita tekstove na pola strane sa svojom slikom.

“Pročitam novine u onom dijelu u kojem želim da se informišem o događajima koji su se zbili tokom prethodnog dana. Ovo me uopšte više ne zanima”, istakao je Đukanović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: