Kacin: Dijalog je jedini instrument za konsenzus o "EU pitanjima"

Kacin je ocijenio da je veoma značajno da se vodi dijalog između vladajuće koalicije i opozicije
0 komentar(a)
Jelko Kacin, Foto: Arhiva Vijesti
Jelko Kacin, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.08.2011. 11:56h

Dijalog predstavnika vlasti i opozicije jedini je instrument za stvaranje širokog konsezusa o značajnim pitanjima približavanja Evropskoj uniji (EU), smatra poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin.

Kacin je ocijenio da je veoma značajno da se vodi dijalog između vladajuće koalicije i opozicije jer, kako je objasnio, približavanje i ulazak Crne Gore u Evropsku uniju (EU) uključuje sve.

"Zato je taj dijalog jedini mogući instrument koji stoji na raspolaganju, kako bi se stvorio široki konsenzus o tome koliko je značajno približavanje EU", rekao je Kacin agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, 31. decembar – novi rok za usklađivanje izbornog zakona sa Ustavom, daleko je u budućnosti i od realnosti.

"Ono što će uticati na izvještaj Evropske komisije o napretku, koji će biti osnova za razmatranje šefova vlada i država o tome šta sa Crnom Gorom do kraja ove godine, je 10. septembar", rekao je Kacin.

On je upitan da li postoji šansa da Crna Gora, u skladu sa ranijim očekivanjima, do kraja godine dobije datum pregovora, kazao da predstoji još nepun mjesec za proboj i tada će biti moguće odgovoriti na to pitanje.

Kacin je ocijenio da postojeća situacija predstavlja trenutak istine, odgovornosti i suočavanja najodgovornijih sa svojom ulogom u sadašnjem životu Crne Gore.

"Čime zapravo stvaraju uslove za budućnost", zaključio je Kacin.

Bonus video: