Kao u svojoj kući - Đukanović avgustovske dane provodi u hotelu Avala

Brojno obezbjeđenje Đukanovića i supruge, kako "Vijesti" saznaju, osim njegovih najbližih pratilaca čine i pripadnici policije u civilu
161 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 08:46h

Iako je premijersku funkciju napustio krajem prošle godine, predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću ostale su navike iz doba kada je rukovodio Vladom - kao i prethodne dvije decenije odmara u avgustu u Budvi, samo što je "Vilu Miločer" zamijenio hotelom "Avala", čiji je formalni vlasnik njegov bliski prijatelj Zoran-Ćoćo Bećirović.

Sa suprugom Lidijom, Đukanović odmor provodi isključivo u predsjedničkom apartmanu ovog hotela nadomak Starog grada, u kojem se, kako tvrde očevici, ponaša kao u svojoj kući. Ostali gosti "Avale" gotovo svakoga jutra ga gledaju dok uz sok i kafu prelistava dnevnu štampu na bazenu iznad plaže Ričardova glava.

Brojno obezbjeđenje Đukanovića i supruge, kako "Vijesti" saznaju, osim njegovih najbližih pratilaca čine i pripadnici policije u civilu.

Lidija i Milo Đukanović

Iako se, prema riječima gostiju hotela, obezbjeđenje trudi da bude što manje vidljivo, njihova prisutnost se i te kako osjeća kada se Đukanovići šetaju hotelom do bazena ili izlaze ka Starom gradu.

U prostranom, 140 kvadrata velikom dvoetažnom predsjedničkom apartmanu na četvrtom spratu hotela, Đukanovićima je na raspolaganju kompletna usluga. Do apartmana se dolazi specijalnim liftom, a Đukanovići uglavnom u apartmanu doručkuju, eventulno ručaju ili večeraju.

Iako su se ranijih godina kupali isključivo na Kraljičinoj plaži, koja je bukvalno bila za njih tokom avgusta rezervisana, ove godine su najljepšu crnogorsku plažu zamijenili bazenom hotela, napravljenim po uzoru na elitni "Bulgari" hotel u Milanu.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: