Šarkinović ponovo izabran za predsjednika opštine Plav

"Vjerujem, da ću sa svojim saradnicima opravdati vaše povjerenje i da će sve aktivnosti biti transparentne i da ćemo svi zajedno radtii na dobrobit naših građana", kazao je Šarkinović
369 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 11:38h

Dosadašnji predsjednik plavske opštine Skender Šarkinović i naredne tri godine obavljaće tu funkciju.

Šarkinoviću je povjeren još jedan mandat, koji je ozvaničen na vanrednoj sjednici SO Plav.

On je dobio podršku 19 odbornika DPS-a, SDP-a, DS-a, DUA i FORCE, dva odbornika Partije za Gusinje, koja je podržala Šarkinovića i na predhodnim predsjedničkim izborima.

Četiri odbornika SNP-a su bili protiv, dok je pet odbornika BS-a bilo uzdržano.

Na pitanje zbog čega su odbornici SNP-a bili protiv Šarkinovića, predsjednik odborničkog kluba SNP-a i Nove Vujadin Đuričanin je rekao da ne mogu glasati protiv volje birača.

"Oni su prije godinu i po rekli svoje, mada smo sa predsjednikom imali korektnu saradnju i nemam protiv njega personalno ništa, jedino mu je mana što je član vladajuće partije, a mi iz principijelnih razloga nijesmo mogli glasati za njega. Osim toga nije ispunio sva obećanja prije pet godina, kada je došao na mjesto prvog čovjeka Plava, ali i zbog toga, što nije, kao što se moglo vidjeti, ni danas ponudio bilo kakav program daljeg rada", kazao je Đuričanin.

Predsjednik odborničkog kluba SDP-a Enes Drešković kazao je da se izborom Šarkinovića ispoštovao i koalicioni dogovor da kandidat za predsjednika bude iz DPS-a, te da će odbornici SDP-a i dalje tražiti odgovore na neka krupna pitanja.

"Za našu partiju on nije stari predsjednik, on je za nas novi predsjednik, od danas je to jedna nova koalicija i očekujem da će to biti jedan raskid sa prošlim koalicijama i stvarima na koje smo mi sugerisali uporno u predhodnom periodu i da ćemo sa novim predsjednikom imati jednu od najstabilnijih vlasti u Crnoj Gori ", kazao je Drešković.

Pošto je potpisao svečanu izjavu i stari-novi gradonačelnik se obratio prisutnima i zahvalio svima koji su pomogli njegovom reizboru za predsjednika.

"Funkciju predsjednika opštine doživljavam podjednako, pored privilegije, kao nešto što je radna obaveza, imajući u vidu razvoj naše opštine, jer se nalazimo na samom dnu ljestvice razvoja u Crnoj Gori, a pred nama su veliki i značajni projekti, značajni za razvoj opštine, pa i za Crnu Goru. Vjerujem, da ću sa svojim saradnicima opravdati vaše povjerenje i da će sve aktivnosti biti transparentne i da ćemo svi zajedno radtii na dobrobit naših građana", kazao je Šarkinović.

Galerija

Bonus video: