Lukšić u ponedjeljak s liderima opozicije

Opozicione stranke saopštile su da je rješavanje pitanja srpskog jezika i zakona o državljanstvu uslov za podršku izbnornom zakonu
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2011. 09:20h

Crnogorski premijer Igor Lukšić zakazao je za ponedjeljak sastanak sa predstavnicima opozicije kako bi pokušali da se dogovore o usvajanju izbornog zakona.

Lukšić će razgovarati sa predsjednicima Socijalističke narodne partije, Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene - Srđanom Milićem, Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem.

Opozicione stranke saopštile su da je rješavanje pitanja srpskog jezika i zakona o državljanstvu uslov za podršku izbnornom zakonu. U ponedjeljak će biti održan i Kolegijum predsjednika crnogorske Skupštine.

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić poručio je da, osim izbornog zakona, na dnevnom redu može biti dogovor oko državljanstva i ništa više od toga.

Komentarišući najave opozicije da će inicirati raspravu o Zakonu o opštem obrazovanju, predsjednik parlamenta je naveo da ucjene ne dolaze u obzir i da su unaprijed osuđene na propast.

Prema njegovim riječima, na dnevnom redu sjednice biće izborni zakon i “eventualno neka usklađivanja koja smo bili spremni da uradimo oko odlaganja sređivanja biračkih spiskova”.

“Ali sve ostalo ne može biti dio onoga što jeste izborno zakonodavstvo i nema nikakve veze sa izbornim zakonodavstvom”, pojasnio je Krivokapić.

Usvajanje izbornog zakonodavstva jedan je od ključnih uslova integracija Crne Gore u Evropsku uniju.

Bonus video: