Lukšić ne zna o čemu priča Lazović

Iz SDP-a su ranije najavljivali da će izazvati vanredne izbore ako DPS ostane istrajan u tome da EPCG proda. Međutim, pristali su na Memorandum
0 komentar(a)
igor luksic, vujica lazovic, Foto: Boris Pejovic
igor luksic, vujica lazovic, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 14.08.2011. 08:32h

Kabinet premijera Igora Lukšića nije do kraja potvrdio najavu potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića (SDP) da će u aneksu ugovora sa italijanskom kompanijom A2A o gazdovanju nad Elektroprivredom Crne Gore pisati da Vlada neće prodavati većinski državni udio u ovoj, po nacionalne interese, strateški važnoj kompaniji.

“Aneks ugovora o kupoprodaji će, svakako, preciznije definisati sve aspekte memoranduma koji strateški definiše saradnju sa investitorima, obezbjeđujući državi većinsko vlasništvo”, saopštila je “Vijestima” Lukšićeva portparolka Gordana Jovanović.

A2A je tražio dodatno obezbjeđenje od mogućnosti da Vlada drugom proda većinski paket

Iz SDP-a su ranije najavljivali da će izazvati vanredne izbore ako DPS ostane istrajan u tome da EPCG proda. Međutim, pristali su na Memorandum, kao uvod u dopunu ugovora sa Italijanima, u kojem se ostavlja mogućnost prodaje većinskog državnog vlasništva u EPCG.

Profesor Milenko Popović kaže da je od početka jasno da je ova stavka Memoranduma stavljena na zahtjev kompanije A2A.

„Iako u ovom dokumentu zaista stoji da Vlada namjerava da zadrži većinsko vlasništvo u EPCG, A2A je tražio ovo dodatno obezbjeđenje od mogućnosti da Vlada nekom drugom „strateškom partneru“ proda većinski paket i time ga dovede u neugodnu poziciju da ima krajnje smanjenu kontrolu sistema“, rekao je Popović „Vijestima“.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: