SDP o gradonačelniku Bara: Žarko nije krupna riba, on je krupan čovjek

Glasanju za gradonačelnika je prethodila dvosatna diskusija tokom koje su opozicioni odbornici Pavićevića podsjećali na niz neispunjenih obećanja
0 komentar(a)
pavićević, Foto: Anto Baković
pavićević, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.08.2011. 08:42h

Odbornici DPS- SDP koalicije, zajedno sa odbornikom Bardhijevog Demokratskog saveza, ponovo su izabrali Žarka Pavićevića (DPS) za gradonačelnika Bara, iako se protiv njega vodi istraga zbog sumnji da je zloupotrijebio položaj.

Protiv su bili 12 odbornika PzP, DC, SNP, NS, Nove i LP, a dva odbornika Bošnjačke stranke su bili uzdržani.

Glasanju je prethodila dvosatna diskusija tokom koje su opozicioni odbornici Pavićevića podsjećali na niz neispunjenih obećanja, loše urađenih poslova na mjestu predjednika Opštine, te ambijent izbora opterećen mnogobrojnim aferama za koje ga optužuje MANS, a koje trenutno provjerava tužilaštvo.

Pavićević je kazao novinarima da neće iznositi svoj stav do završetka postupka kako na njega ne bi uticao

“Iznad svega ovoga je to što će reći pravosudni organi, sa time se slaže i naš kandidat. Najbolji način da se to riješi je u proceduri, nemojte da se miješamo u to, sve će se završiti i znati”, kazala je predsjednica SO Bar Branka Nikezić.

Pavićević je kazao novinarima da neće iznositi svoj stav do završetka postupka kako na njega ne bi uticao.

Na pitanje “Vijesti“ kako ocjenjuje izjavu Dejana Milovca iz MANS da ga DPS bira kako bi imao krupniju ribu koju će uhapsiti, Pavićević je rekao da nema komentar.

Na isto pitanje, predsjednik barskog DPS-a dr Zoran Srzentić je odgovorio da je „u političkoj borbi sve dozvoljeno“: “Svako ima pravo na svoju optiku u borbi za vlast, ali, vlast se i dobija i gubi samo na izborima”.

"Nije vodozemac"

Povodom tvrdnji MANS-a da SDP u Baru demonstrira nedosljednost u odnosu na podgorički slučaj, potpredsjednik barskog SDP-a Zdravko Gvozdenović rekao je „Vijestima“ da u političkom smislu ne može biti mjesta poređenju ponašanja SDP-a oko izbora gradonačelnika u Baru i Podgorici:

“SDP je u Podgorici pred lokalne izbore jasno rekao da neće podržati Miomira Mugošu ako bude kandidat DPS-a. Žarko Pavićević je 2006. bio zajednički kandidat DPS-a i SDP-a, po koalicionom sporazumu to mjesto pripada DPS-u, a SDP je očekivao da će i u ovom mandatu dosadašnji predsjednik biti kandidat”.

“Danas se ne bira novi predsjednik, jer to znači izbor, danas vlast postavlja predsjednika"

“Što se tiče krupne ribe o kojoj priča MANS, SDP nema niti može imati dilemu da se u konkretnom slučaju može govoriti, pored ljudskih kvaliteta koje posjeduje, samo u fizičkom smislu o krupnom čovjeku, a ni u kom slučaju o bilo kakvom vodozemcu”, rekao je Gvozdenović.

Opozicija je svoje razloge za crveni karton Pavićeviću taksativno nabrajala više od sat i po vremena. Dejan Đurović (NS) je rekao da nema promjene prakse DPS-SDP „da nagrađuje kadrove za nerad i neučinjeno“, dok mu je Nebojša Strugar (Nova) zamjerio zbog saobraćajnog haosa između Bara i Sutomora, nedostatka parking mjesta u centru grada, nedostatka sanitarne deponije i „prave plaže“, te „čak 283 zaposlenih“ u Opštini.

“Danas se ne bira novi predsjednik, jer to znači izbor, danas vlast postavlja predsjednika. Pet godina ukazujemo na probleme, propuste i neostvarena obećanja i to nećemo ponavljati”, rekao je Gojko Đurašić (SNP).

Proćerdana 42 miliona od Maljevika

Emin Duraković (DC) naglasio je da činjenica “da sa aktivnostima tužilaštva paralelno biramo predsjednika Opštine ne ide u prilog čistoti današnjeg izbora”: Od kilometara predizbornih obećanja imamo sada samo kilometre sumnji.

Samo od Maljevika smo inkasirali 42 miliona eura koje je trebalo uložiti u kapitalne projekte, danas nemamo ni objekte ni te pare, sve je otišlo na funkcionisanje glomazne i neefikasne opštinske administracije”.

"Žarko Pavićević je imao priliku da bude najuspješniji predsjednik u istoriji Bara"

Munib Ličina je rekao da će BS biti uzdržana jer „i pored postignutih rezultata“ nema procentualne zastupljenosti bošnjačko-muslimanske populacije u barskoj administraciji, dvije godine se čeka odgovor na traženu parcelu za džamiju na Topolici, a nema ni obećanog proširenja muslimanskog groblja“.

“Žarko Pavićević je imao priliku da bude najuspješniji predsjednik u istoriji Bara jer smo u jednom danu za Maljevik dobili novca koliko je zajedno pet godišnjih budžeta Bara. A šta bi tek bilo da nijesmo dobili taj novac”, pitao je Zoran Tajić (PzP).

Bonus video: