Nova i SNP ne mogu da se dogovore jesu li pregovarali

Mandić je kazao da će opozicija krajem avgusta tražiti zakazivanje vanredne sjednice crnogorske Skupštine, ali u SNP-u to ignorišu
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2011. 08:00h

U vladajućim partijama juče su praktično ignorisali najavu predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića da će opozicija krajem avgusta tražiti zakazivanje vanredne sjednice crnogorske Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o izmjenama Zakona o opštem obrazovanju i izbornom zakonu.

Osim njih, i u SNP-u su bili distancirani, aludirajući da je Mandić takav predlog obznanio preko medija, a ne u razgovorima dvije stranke.

Šef Medijskog centra SNP-a Dragan Koprivica kazao je sinoć Televiziji Vijesti da SNP smatra da takav predlog nije upućen na adresu SNP-a i da ga zato neće komentarisati.

Mandić: Rekao sam Gošoviću

S druge strane, Mandić je “Vijestima” rekao da je o svemu obavijestio potpredsjednika SNP-a Nevena Gošovića:

“Gošović je ovlašćeni pregovarač SNP-a sa kojim smo razgovarali oko promjene Ustava Crne Gore”.

Mandić je “Vijestima” kazao da će opozicija krajem avgusta tražiti zakazivanje vanredne sjednice crnogorske Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o izmjenama Zakona o opštem obrazovanju i izbornom zakonu.

On je kazao da će opozicione partije tražiti da parlament zasjeda do 1. septembra, kako bi se, prije početka nove školske godine i konačnog mišljenja Evropske komisije o napretku Crne Gore, riješilo pitanja srpskog jezika i izbornog zakona.

Opozicija je ranije uslovila usvajanje izbornog zakona pristankom vlasti da srpski bude ravnopravan sa crnogorskim jezikom u obrazovnom sistemu i da bude vraćen kao nastavni predmet.

Galerija

Bonus video: