Kalač besplatno dao plac sudiji koji je sudio sporove protiv Opštine

Sumnja se da mu je plac dodijeljen za protivuslugu u izvjesnim sporovima, u kojima je jedna od stranki bila rožajska Opština
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2011. 08:26h

Rožajska opština, na predlog administracije Nusreta Kalača, dodijelila je prije tri godine besplatno opštinski plac tadašnjem sudiji Osnovnog suda Rafetu Suljeviću, što upućuje na zloupotrebu službenog položaja i korupciju.

Suljević je nedavno podnio ostavku na sudijsku funkciju i to je, prema još nepotvrđenim informacijama, učinio na zahtjev predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zbog brojnih pritužbi vezanih za plac.

Sumnja se da mu je plac dodijeljen za protivuslugu u izvjesnim sporovima, u kojima je jedna od stranki bila rožajska Opština. “Vijesti“ su upoznate sa nekim od tih slučajeva.

Nusret Kalač

Odluka o dodjeli katastarske parcele bivšem sudiji objavljena je u Službenom listu od 17. jula 2008. godine.

U njemu stoji da je odluka o dodjeli zemljišta sudiji za rješavanje stambenog pitanja donesena na osnovu člana 24 Zakona o građevinskom zemljištu.

Na osnovu tog akta, Suljeviću je na trajno korištenje ustupljeno 265 kvadrata opštinskog zemljišta i 52 kvadrata koji su bili predviđeni za izgradnju puta koji je Bandžovo brdo trebalo da povezuje sa magistralom, odnosno autobuskom stanicom i bolnicom.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: