Kovačević: Nema potrebe za vanrednim izborima

On je rekao da mu nije jasno šta žele da postignu opozicione partije koje traže vanredne izbore
74 pregleda 0 komentar(a)
Rajko Kovačević, Foto: Luka Zeković
Rajko Kovačević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.08.2011. 14:03h

Demokratska partija socijalista (DPS) smatra da nema osnova da se, zbog neusvajanja izbornog zakona, raspisuju vanredni parlamentarni izbori, navodeći da vladajuća koalicija stabilno funkcioniše.Pojedine opozicione partije i nevladine organizacije zatražile su raspisivanje vanrednih izbora, ocjenjujući da sadašnji sastav Skupštine ne može obezbijediti dvotrećinsku podršku izbornom zakonu. "Ne vidimo nikakvu potrebu za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora, jer koalicija sa našim koalicionim partnerima stabilno funkcioniše“, kazao je portparol DPS-a Rajko Kovačević.

Jasni odnosi u parlamentarnom životuOn je rekao da mu nije jasno šta žele da postignu opozicione partije koje traže vanredne izbore.Prema njegovim riječima, neizglasavanjem izbornog zakonodavstva u parlamentu jasno su se pokazali odnosi u parlamentarnom životu Crne Gore.„Nedvosmisleno je utvrđeno da oni koji žele da opstruiraju evropski put Crne Gore ne sjede u vladajućim strukturama. Naprotiv, oni su u opozicionim političkim partijama“, tvrdi Kovačević.

On je dodao da bi „neko, možda, u svom fantaziranju, mislio da bi ti vanredni parlamentarni izbori doveli opoziciju na vlast“

Crnogorska opozicija je, kako je naveo, nepodrškom izbornim zakonima u parlamentu, nesporno pokazala kakav odnos ima prema evropskim integracijama Crne Gore.„A zamislite tek kad bi oni, nekim čudom, bili na vlasti, kako bi se te stvari dalje odvijale“, rekao je on.

Bonus video: