SDP stao uz Žarka Pavićevića: On je i naš kandidat

Žarko Pavićević nema razloga za brigu oko toga da li će biti reizabran na funkciju gradonačelnika Bara
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 07:48h

Iako je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, Žarko Pavićević nema razloga za brigu oko toga da li će biti reizabran na funkciju gradonačelnika Bara.

Iz barskog odbora Socijaldemokratske partije, bez koje DPS u Baru nema većinu, najavljeno je da će svi njeni odbornici na sjednici lokalnog parlamenta u drugoj polovini avgusta podići ruku za Pavićevića.

“Ne vidim razloga zašto Žarko Pavićević ne bi dobio naše povjerenje. To je zaslužio svojim odnosom u prethodnih pet godina prema SDP-u i odnosom prema našem programu”, rekao je “Vijestima” potpredsjednik SDP-a Bara Zdravko Gvozdenović.

Gvozdenović je dodao da je Žarko Pavićević na prvom neposrednom izjašnjavanju Barana o čelnoj funkciji lokalne samouprave 2006. bio istovremeno i kandidat SDP-a.

“Žarko Pavićević je bio naš zajednički kandidat sa DPS-om, a ne samo kandidat DPS-a”, naglasio je Gvozdenović.

Na izborima za predsjednika Opštine septembra 2006, Pavićević je ubjedljivo pobijedio sa osvojenih 75 posto glasova izašlih birača - od 21.035 glasača u Baru dobio je 14.568 glasova. Pri tom, osvojio je preko 8.000 glasova više od svih četvoro suparnika na izbornom listiću zajedno, te 3.000 glasova više od koalicije koja ga je kandidovala.

U međuvremenu, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je pripremila obimnu dokumentaciju koja, kako ističu, pokazuje da je Pavićević zloupotrijebio službeni položaj u sferi urbanizma, što je kulminiralo nedavnim podnošenjem krivične prijave koja je osim predsjednika Opštine Bar obuhvatila još nekoliko lica.

Iz SDP-a nije bilo komentara tih optužbi MANS-a, a sam Pavićević je u svakom medijskom istupu ponavljao da je u Opštini Bar sve rađeno u skladu sa zakonom i transparentno, te da su sve odluke za koje MANS traži reakciju tužioca, dostupne provjeri državnih organa.

Pavićevića su za gradonačelnika predložili svi mjesni odbori, da bi iIzvršni odbor barskog DPS-a jednoglasno odlučio da se predsjedništvu partije na listi kandidata za predsjednika opštine dostavi samo njegovo ime. Čelnici DPS-a su prošle sedmice dali zeleno svjetlo za Pavićevićevu kandidaturu.

Mnobo obećavao, malo ispunio

Pavićević je više puta u prvim mjesecima prvog mandata ukazivao da njegov izborni program za izgradnju kapitalnih objekata u Baru do 2011. obuhvata ulaganje 65 miliona eura.

U vrijeme ekonomskog buma, Pavićević je navodio da će do 2011. Bar dobiti novi fakultet, dječji vrtić i osnovnu školu, sanitarnu deponiju, novo gradsko groblje, dom za stare i nezbrinute, sa dva miliona noćenja godišnje, 2.500 studenata na barskm fakultetima i 2.000 novozaposlenih.

Pri tome, uvijek je isticao da u realizaciji programa očekuje “uključenje svih stručnih ljudi bez obzira na politička uvjerenja”.

Od toga je ispunjeno samo obećanje o novom fakultetu, dok su nova škola i sanitarna deponija počele da se grade.

Bonus video: