Slučaj Nusreta Kalača u fiokama tužilaštva

Iz rožajskog tužilaštva nije bilo moguće dobiti komentar o sudbini predmeta
93 pregleda 0 komentar(a)
Nusret Kalač, Foto: Arhiva Vijesti
Nusret Kalač, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.07.2011. 08:27h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela je rožajskoj policiji na ispitivanje predmet u kojem se rožajski gradonačelnik Nusret Kalač tereti za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje opštinskih odluka, prekoračenje ovlašćenja i za nezakonito raspolaganje budžetom opštine.

U lokalnom SDP-u smatraju da je “ponašanje tužilaštva simptomatično”

Iz policije su “Vijestima” potvrdili da su primili prijavu i rekli da su je prije oko dva mjeseca dali osnovnom tužiocu Hajranu Kalaču na dalje odlučivanje, te da ne znaju ništa o sudbini tog predmeta.

U lokalnom SDP-u smatraju da je “ponašanje tužilaštva simptomatično”, kao i činjenica da se ovih dana hitno počela asfaltirati ulica u kojoj živi jedan od opštinskih tužilaca “za kojeg se zna da za svoje imenovanje, kao i zapošljenje njegove supruge kao ličnog savjetnika predsjednika Opštine, duguje samom Kalaču”.

Iz rožajskog tužilaštva nije bilo moguće dobiti komentar o sudbini predmeta. Ni Kalač, koji je reizabran u predsjedništvo DPS-a i uskoro treba ponovo da bude izabran za predsjendika opštine, nije odgovarao na pozive i SMS poruku novinara “Vijesti”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: