Danilović i Đukanović: Podaci Monstata o popisu nisu tačni

Ranije je NOVA osporila rezultate popisa po kojima u Crnoj Gori ima blizu 29 odsto Srba, a srpskim jezikom govori 42,88 odsto stanovništva.
68 pregleda 0 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2011. 16:04h

Nova srpska demokratija (NOVA) najavila je danas da će rezultate popisa stanovništva u Crnoj Gori provjeriti u sudskom postupku, kao i pred međunarodnim institucijama.

Predstavnici te stranke su, takođe, na današnjoj konferenciji za novinare, saopštili da će stranka podnijeti krivičnu prijavu protiv direktorke crnogorskog državnog zavoda za statistiku "Monstat" Gordane Radojević zbog toga što, kako je rečeno, spriječava kontrolu rezultata popisa, obavljenog u aprilu 2011. godine.

Ranije je NOVA osporila rezultate popisa po kojima u Crnoj Gori ima blizu 29 odsto Srba, a srpskim jezikom govori 42,88 odsto stanovništva. Prema tvrdnjama NOVE, i jednih i drugih je više.

Funkcioneri NOVE Goran Danilović i Milutin Đukanović su novinarima rekli da podaci "Monstata" o popisu nisu tačni, jer da je tako, kako je objašnjeno, bila bi dozvoljena i kontrola popisnih rezultata.

Direktorka "Monstata" Gordana Radojević je prilikom saopštavanja rezultata popisa 12. jula ove godine, rekla da su svi podaci "apsolutno provjereni" i "stopostotno tačni".

Ona je tada navela da su to potvrdili i međunarodni stručnjaci koji su nadgledali sam popis i imali uvid u rezultate.

Bonus video: