PzP: Neformalni centri moći kontrolišu policiju, sudstvo i tužilaštvo

Vrijeme pokazuje da Kabinet Igora Lukšića nema snage da u zadatom roku ispuni zahtjeve koje je pred Crnu Goru postavila Evropska unija.
0 komentar(a)
medojević, Foto: Boris Pejović
medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2011. 19:29h

Neformalni centri moći koji su snažniji od Vlade i pod kontrolom drže policiju, sudstvo i tužilaštvo, trenutno su glavni problem Crne Gore, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

On se danas u Podgorici sastao sa američkim ambasadorom Sju Kej Braun, kojoj je rekao da je PzP više puta pozivao novu Vladu da preduzme odlučnu akciju i nudio joj, bez postavljanja bilo kakvih uslova, svoju podršku u sprovođenju reformskih koraka.

“Nova vlada i njen premijer, na žalost, za sada ne pokazuju kapacitet da se tim centrima suprotstave, što je uzrok nedovoljne aktivnosti naše države na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala”, smatra Medojević.

Prema njegovim riječima, vrijeme pokazuje da Kabinet Igora Lukšića nema snage da u zadatom roku ispuni zahtjeve koje je pred Crnu Goru postavila Evropska unija.

Kako je saopšteno iz PzP-a, Medojević je upoznao Braun sa stavovima te partije o potrebi hitnog usvajanja izmjena i dopuna izbornog zakona.

On je, kako se navodi, uvjeren da se radi o političkom dogovoru koji je moguće jako brzo postići.

“Ali je izrazio i bojazan da bi isti pregovarači mogli nastaviti sa istom jalovom praksom koja je i do sada bila na sceni i koja je rezultovala neusvajanjem izbornog zakona na skupštinskom zasjedanju 31.maja”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: