NS: CDT čuva Konjevića jer im je koristan partner

Iz NS su podsjetili da je doskorašnji predsjednik Skupštine Glavnog grada i visoki funkcioner SDP-a Raško Konjević prije političkog angažmana bio portparol CDT-a
59 pregleda 0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.07.2011. 13:16h

Sve odluke koje je Narodna stranka (NS) donijela u Skupštini Glavnog grada bile su isprave, saopštila je Informativna služba te stranke.

NS je podržala nedavno izbor Miomira Mugoše za gradonačelnika Podgorice. To je kritikovao Centar za demokratsku tranziciju (CDT) i ocijenio da se nova većina u podgoričkom parlamentu ne može smatrati legitimnom u političkom smislu.

Iz NS su podsjetili da je doskorašnji predsjednik Skupštine Glavnog grada i visoki funkcioner SDP-a Raško Konjević prije političkog angažmana bio portparol CDT-a.

“Zato NS razumije okolnosti zbog kojih se CDT stavio na stranu svog dugogodišnjeg funkcionera, dok je istovremeno preko godinu dana mirno posmatrao kako on sa mjesta predsjednika Skupštine Podgorice, krši pozitivne zakonske propise, i podzakonske akte Glavnog grada, ne oglasivši se ni jednom pri tome”, piše u saopštenju.

"Prvo u CDT pa u SDP"

U stranci Predraga Popovića navode da je CDT javnosti poslednjih godina poznat po kvalitetnom praćenju izbornih procesa, ali i po određenim parlamentarnim programima, koje je svojevremeno realizovala sa Skupštinom Crne Gore.

“To nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da su sve stranačke odluke koje smo donijeli u Skupštini Podgorice bile ispravne”

”Ono što posebno bode oči, jeste činjenica da je Konjević, sa funkcije portparola CDT, stigao na mjesto portparola SDP-a, partije čiji se predsjednik Ranko Krivokapić nalazi na čelu Parlamenta i to u jeku plodonosne saradnje, na relaciji CDT sa jedne i Skupština sa druge strane”, dodaje se u saopštenju.

NS smatra da će tokom “prljave medijske kampanje” koju protiv njih vode određeni subjekti i pojedinci okupljeni oko SDP, “popadati mnoge maske raznih NVO, “nezavisnih analitičara” i pojedinih medija”.

“To nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da su sve stranačke odluke koje smo donijeli u Skupštini Podgorice bile ispravne”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: