DSS: Ispravna je odluka podrške Mugoši jer su izbačeni Rankovi "Dukljani"

DSS nije iznenađena što će predsjednik Crne Gore Filip Vujanović potpisati Zakon o dinastiji Petrović
69 pregleda 0 komentar(a)
Matija Nikolić, Foto: Arhiva Vijesti
Matija Nikolić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.07.2011. 13:21h

Demokratska srpska stranka (DSS) nije iznenađena što će predsjednik Crne Gore Filip Vujanović potpisati Zakon o dinastiji Petrović, iako je ranije najavljivao da to neće učiniti jer se ne slaže sa odredbom da je Crna Gora 1918. pripojena Srbiji nasilnom aneksijom.

Za unošenje takve ocjene u zakon zaslužna je Socijaldemokratska partija jer je ona insistirala na tome. Vujanović je juče kazao da će, iako nevoljno i bez elana potpisati Zakon o Petrovićima.

Portparol DSS-a Matija Nikolić kaže da je njegova stranka očekivala ovakvu odluku Vujanovića jer on “mora da se ponaša kao potpredsjednik Mila Đukanovića, a ne kao predsjednik države”.

“Vujanoviću je poznato da ovaj zakon predstavlja klasičan falsifikat istorijskih činjenica koji produbljuje podjele u Crnoj Gori i narušava odnose sa Srbijom”, piše u saopštenju DSS-a.

Ta stranka donekle razumije politički pritisak koji predsjednik Crne Gore trpi od “nacionalsocijalista” Ranka Krivokapića: “Ali smo sigurni da ovo prihvatanje spornog zakona neće ublažiti oštricu napada čelnika dukljanske ideologije”.

Nikolić tvrdi da je DSS za ispravljanje istorijske nepravde i uvažavanje značaja dinastije Petrović za Crnu Goru jer je ona “dala jedan od najvećih doprinosa za srpski narod u cjelini”.

“Pokazala se ispravnom odluka DSS-a da podrži Miomira Mugošu za gradonačelnika Podgorice jer su na taj način „Dukljani“ Ranka Krivokapića izbačeni iz podgoričke skupštine”, piše u saopštenju.

Bonus video: