Konjević potpredsjednik SDP-a

Glavni odbor SDP-a danas bi trebalo da izabere i članove predsjedništva te stranke
0 komentar(a)
konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.07.2011. 12:43h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić predložio je poslanika Raška Konjevića za novog potpredsjednika te partije, saznaju "Vijesti".

Na Glavnom odboru čija je sjednica u toku, Krivokapić je za potpredsjednike predložio i Rifata Rastodera, Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića, koji su i do sada obavljali te funkcije.

Predsjednik SDP-a, za generalnog sekretara partije predložio je Borislava Banovića. On je i do sada obavljao tu funkciju. Potpredsjednici i generalni sekretar biće i članovi Predsjedništva SDP-a.

U Predsjedništvu su Džavid Šabović, Mićo Orlandić, Željka Vuksanović, Damir Šehović i Ervin Spahić, Mirel Radić-Ljubisavljević, Izet Bralić, Đorđe Suhih, Jelena Mitrović i Damir Rašketić.

Krivokapić je nakon sjednice glavnog odbora rekao da je SDP jedina stranka koja je već dvije decenije "na pravoj strani istorije".

"Sa ugledom koji je teško stečen, ali se uporno brani".

Predsjednik SDP-a nije želio da komentariše situaciju u Podgorici koja je nastala nakon reizbora Miomira Mugoše za gradonačelnika, navodeći da se poslije GO ne treba opterećivati onim "što se već godinu pokazuje kao ružni dio crnogorskog političkog života".

"Sad je dobilo svoju formalnu verifikaciju, sa štetnošću koju donosi evro-atlantskom putu Crne Gore. Delegitimisanje izbora u Crnoj Gori, otimanje prava građanima da odlučuju, nije ono što se treba miješati sa izborom rukovodstva SDP-a", smatra Krivokapić.

Predsjednik SDP-a je potvrdio da se juče sastao sa predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS), Milom Đukanovićem, u sklopu njihovih redovnih konsultacija.

Krivokapić je rekao da su razgovarali o svim važnim političkim temama i da "u nekih dva sata razgovora ima dovoljno vremena da se dotaknu ključne teme u trenutnom političkom životu Crne Gore".

Govoreći o budućem načinu funkcionisanja vladajuće koalicije na državnom nivou, Krivokapić je naveo da je model zajedničkog funkcionisanja vladajućih partija definisan koalicionim sporazumom.

"Svi elementi tog sporazuma se stalno evaluiraju i tu nije bilo problema koji bi se konstatovali", rekao je Krivokapić, dodajući da su suštinski problemi sada na lokalnom nivou.

"Problem je nastao kao lokalni, a postaje opšti za Crnu Goru. Ugrožena je osnova, a to je volja građana da odlučuju na izborima. Delegitimisana je ta volja građana, da je gubitnik na izborima na volšeban način postao dobitnik", rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima to je pitanje koje će "morati da se rješava i u našim ukupnim odnosima, ali suštinski je sada poziv nadležnim organima da se time bave".

Bonus video: