Marković: Radili smo intenzivno i odgovorno

Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade je pokazao da je stopostotne rezultate ostvarilo 13 od 17 ministarstava
1 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.04.2018. 15:49h

Vlada je u prvom kvartalu realizovala 94 odsto obaveza što, prema riječima premijera Duška Markovića, pokazuje da je radila intenzivno, posvećeno i odgovorno.

Marković je na sjednici Vlade, povodom usvajanja Izvještaja o realizaciji Programa rada Vlade u prvom kvartalu, kazao da se takav rad reflektuje na konkretne i stvarne promjene u ekonomskom životu.

“Ekonomija je zadržala dobar trend, prihodi se ostvaruju na zadovoljavajućem nivou, iznad plana su, investicije su nastavljene, stvaraju se pretpostavke za unaprijeđenje našeg važnog sektora – energetike, u poljoprivredi imamo dobar trend, a dobri su i signalni iz prerađivačkog i metalskog sektora”, precizirao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, dodao da je to njihov suštinski rezultat mimo pokazatelja iz Izvještaja koji su odlični.

Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade je pokazao da je stopostotne rezultate ostvarilo 13 od 17 ministarstava.

“Radi se o ministarstvima ekonomije, evropskih poslova, javne uprave, kulture, nauke, odbrane, pravde, poljoprivrede i ruralnog razvoja, prosvjete, sporta, saobraćaja i pomorstva, unutrašnjih poslova i zdravlja”, navodi se u saopštenju.

U Izvještaju je dat presjek stanja realizacije obaveza predviđenih Programom rada za prvi kvartal, u tematskom i normativnom dijelu, kao i u dijelu praćenja realizacije prioritetnih razvojnih projekata, sa pregledom podataka po resorima.

“Programom rada Vlade za prvi kvartal planirane su ukupno 84 teme, od čega 36 tema iz nadležnosti Komisije za politički sistem unutrašnju i vanjsku politiku i 48 tema iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem”, precizira se u saopštenju.

Od ukupnog broja planiranih, realizovane su 34 teme iz nadležnosti Komisije za politički sistem unutrašnju i vanjsku politiku i to 32 iz tematskog dijela i dvije teme iz normativnog dijela.

“Iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, realizovano je 45 tema i to 34 iz tematskog dijela, dvij iz normativnog dijela Programa i devet tema iz oblasti praćenja realizacije prioritetnih razvojnih projekata”, rekli su iz Vlade.

Pored tema predviđenih Programom rada za ovu godinu, Vlada je u prvom kvartalu razmotrila ukupno 416 ostalih tema i to devet predloga zakona, 16 uredbi, 75 odluka, jednu strategiju, 74 informacije, 25 izvještaja, šest ugovora, 41 platformu, dala mišljenje ili saglasnost na pet inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti kao i 155 drugih tema iz nadležnosti Vlade.

“Ovakav intenzitet i rezultat svjedoči o obimu aktivnosti, efikasnosti i posvećenosti Vlade rješavanju svakodnevnih pitanja koja život nameće”, ocijenjeno je na sjednici Vlade.

Bonus video: