SNP: "Vladar iz sijenke" pokazuje da mu smetaju nezavisni i kritički osvrti

2 komentar(a)
SNP sjedište, Foto: Arhiva Vijesti
SNP sjedište, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.04.2018. 13:41h

U državi koja pledira da postane dio savremene porodice evropskih zemalja, svaki atak na novinarsku profesiju predstavlja najgrublju povredu prava i sloboda i suštinsku suprotnost evropskim vrijednostima kojima težimo i direktni je poziv na obračun, ocjenjuju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

"Za tridesetak godina DPS vladavine, bilo je puno sličnih napada na crnogorske medije i NVO a da pritom niko nije snosio odgovornost, pogotovo za ubistvo Duška Jovanovića, jer ni nakon 14 godina od tog gnusnog čina, nisu otkrivene ni ubice ni nalogodavci. U međuvremenu smo bili svjedoci brutalnog prebijanja novinara, paljenja njihove imovine, bombaških napada i otvorenih poziva na linč", navode iz SNP-a.

Dodaju da svojim posljednjim nastupom crnogorski „vladar iz sijenke“ pokazuje da mu smetaju nezavisni i kritički osvrti na rezultate njegove vladavine.

"Pritom ne mari za činjenicu da bi EU uskoro mogla da uspori proces pregovora zbog ponašanja aktuelnog režima. Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje grube kvalifikacije izrečene na račun medija i NVO sektora i poručuje da je to klasičan vid slabosti uoči gubitka izborne trke za predsjednika države."

Bonus video: