Bojanićev štab: Izvještaji dostavljeni u roku, ASK primjer zarobljene institucije

U Bojanićevom štabu smatraju da bi ASK imao pune ruke posla da hoće istinski i suštinski da se bavi utvrđivanjem nepravilnosti u vezi finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, kao i konflikta interesa
64 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Izborni štab Mladena Bojanića
Mladen Bojanić, Foto: Izborni štab Mladena Bojanića
Ažurirano: 11.04.2018. 17:41h

Izborna kampanja predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića proslijedila je Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) izvještaj o prilozima preduzeća i građana, kao o njegovoj imovini, saopšteno je iz Izbornog štaba tog kandidata.

“U skladu sa zakonom, izborna kampanja Mladena Bojanića je odgovorno proslijedila predmetni izvještaj u mjeri podataka koji su transparentno i zakonito dostupni. Izvještaj o imovini predsjedničkog kandidata, takođe je dostavljen u roku”, navodi se u saopštenju Izbornog štaba Mladena Bojanića.

Iz ASK je juče saopšteno da je izvještaje o prihodima i imovini dostavilo pet predsjedničkih kandidata, dok je za dva kandidata rok isticao u utorak.

U Izbornom štabu smatraju da je ASK primjer zarobljene institucije koja direktno učestvuje u izbornoj kampanji, distribuirajući netačne i tendenciozne informacije i konstrukcije.

“Njih ne interesuje ni zakon, ni činjenica da je kampanja predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića i njeno finansiranje u cjelosti transparentna i zakonita”, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da bi ASK imao pune ruke posla da hoće istinski i suštinski da se bavi utvrđivanjem nepravilnosti u vezi finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, kao i konflikta interesa.

“Za početak bi mogli da počnu od predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista, Mila Đukanovića, gdje bi sa sigurnošću mogli naći i konflikt interesa i dokaze o finansiranju kampanje od pranja novca”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: