SNS: PzP je pomogao režimu u ustavnom genocidu nad Srbima, a NOVA kilibardizovana

"Mi nećemo da budemo većina sa Crnogorcima, jer Srbi i Crnogorci nijesu jedna, već dvije zasebne nacionalne zajednice”
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 16:12h

Srpski nacionalni savjet (SNS) pozvao je Milana Kneževića (SNP), Slavka Radunovića (Nova) i Branka Radulovića (PzP) da “javno ukažu na bilo koju izjavu člana SNS-a u kojoj je neko od njih kazao da su Srbi manjina u Crnoj Gori, ili da zauvijek prestanu sa pripisivanjem sopstvenih osobina SNS-u”.

Reagujući na to što su, kako ističu iz SNS-a, tokom jučerašnje skupštinske rasprave o stanju ljudskih prava, predstavnici parlamentarne opozicije “poput pokvarene gramofonske ploče, po ko zna koji put ponavljali laž da SNS hoće Srbe da pretvori u manjinu”, iz te organizacije su pozvali opozicionare da javno kažu “šta su oni ili bilo ko od njihovih partijskih kolega djelotvorno učinili na planu zaštite prava naroda od čijeg identitetskog stradanja udobno žive i grabe ka debelim nacionalnim penzijama”.

“Nije SNS, nego je SNP snažno podržavala ustavno definisanje Crne Gore kao građanske države u kojoj su nosioci konstitutivnosti građani, čime su Srbi dovedeni u poziciju da ili koristite manjinske mehanizme za zaštitu svojih kolektivnih prava ili da pristanu na asimilaciju u Crnogorce po mjeri nosilaca ideologije savremenog crnogorskog nacional-šovinizma”, ističe se u reagovanju SNS-a.

Oni su poručili da nije SNS, nego PzP režimu obezbijedio neophodnu dvotrećinsku podršku za izvršenje ustavnog genocida nad Srbima.

“I nije SNS, nego su čelnici Nove odustali od političko-nacionalnog programa Srpske liste i samokilibardizovali se za račun režima i interesa podgoričkih ispostava evroameričkih centara moći”, navodi se u reagovanju.

“Pitamo ih kakve koristi je imao srpski narod od njihovog dvadesetogodišnjeg štancovanja jalovih partijskih saopštenja i da u Crnoj Gori nema većine. Mi nećemo da budemo većina sa Crnogorcima, jer Srbi i Crnogorci nijesu jedna, već dvije zasebne nacionalne zajednice”, istakli su iz SNS-a, uz zaključak da sve što je opozicija za Srbe učinila u posljednjih 20 godina staje u riječ “Ništa”.

Bonus video: