Radulović: Katastrofalno stanje u Tološima, škola pretvorena u teretanu, zatvaraju Dom zdravlja

"Mislim da ovakvog naselja nema nadaleko u regionu, posebno ako se ima u vidu da je gotovo u centru glavnog grada”, ističe Radulović
4629 pregleda 8 komentar(a)
Radulović, Foto: URA
Radulović, Foto: URA

Stanje u gradskom naselju Tološi je katastrofalno i ako je udaljeno samo tri kilometra od centra Glavnog grada, tvrdi Marija Radulović odbornica GP URA u Skupštini Glavnog grada.

Ona kaže da su se problemi u ovom naselju samo gomilali godinama i da su građani sada ostali i bez Doma zdravlja.

“Škola koja je zatvorena i pretvorena u improvizovanu teretanu i koja ima svrhu još samo kad su izbori kao biračko mjesto, vrtić skromnih kapaciteta kojeg čine dvije prostorije, a dvorište nema ništa na raspolaganju od dječjeg mobilijara… Najavljeno je i zatvaranje Doma zdravlja koji ima oko 9000 registrovanih korisnika. Od 2014-2018. godine navodno je uloženo oko 600 000 eura za rekonstrukcije ulica a nijedna ulica u Tološima nema trotore i rasvjetu. Problem su i atmosferske vode koje na ulicama prave jezera”, navodi Radulović.

Ona ističe da po posljednjem popisu u Tološima živi 20 000 stanovnika i da je "sraman odnos lokalne uprave prema ovom dijelu grada".

“Izgradnja nove škole je davno predviđena i iz godine u godine se prolongira postavljanje kamena temeljca, a planovi kad će biti završena uvijek postoje. Na tri kilometra od centra grada nemamo nijedan park, nemamo nijednu zelenu površinu. Mislim da ovakvog naselja nema nadaleko u regionu, posebno ako se ima u vidu da je gotovo u centru glavnog grada”, ističe Radulović.

Dodaje da je Fudbalski klub “Crvena stijena” iz ovog mjesta iznjedrio brojne fudbalere danas pretvoren u “školicu fudbala”.

“Koliko smo limitirani sa bilo kojim sadržajem, govori i činjenica da se orjentišemo pomoću supermarketa i pokoje ambasade”, zaključuje Radulović.

Bonus video: