Ne zaboravite traženi avans - bespravnu kuću i komforan stan

“Kada govorite o principijelnosti i koalicijama, ne zaboravite Plav, Andrijevicu, Ulcinj i Podgoricu 2000. godine", piše u reagovanju
0 komentar(a)
Momčilo Vujošević i Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Momčilo Vujošević i Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.06.2011. 09:57h

Socijaldemokratska partija ne želi nove izbore u Podgorici jer nema iskustva u samostalnom učešću u izbornoj trci, ocijenio je predsjednik odborničkog kluba DPS-a u Podgorici Momčilo Vujošević.

On je, odgovarajući na optužbe Đorđa Suhiha, šefa odborničkog kluba SDP-a u Skupštini Podgorice, kazao da se SDP ponašao neprincipijelno tokom dogogodišnje saradnje sa DPS-om u glavnom gradu. Manji koalicioni partner je, kako tvrdi Vujošević, saradnju sa DPS-om uvjek podređivao ličnim interesima.

“Kada govorite o principijelnosti i koalicijama, ne zaboravite Plav, Andrijevicu, Ulcinj i Podgoricu 2000. godine, kao i traženi avans - ne dirati bespravno sagrađenu kuću u Sadinama i uručiti ključeve dvosobnog komfornog stana, pa tek onda potpis koalicionog sporazuma”, piše u reagovanju Vujoševića.

Sud je utvrdio da nije oštećen grad

Suhih, koji je u ranijem sazivu bio predsjednik gradskog parlamenta, tražio je objavljivanje svih ugovora koje je Glavni grad na čelu sa Miomirom Mugošom sklapao, podsjećajući na ugovor sa kompanijom „Carine“ koji je poništen presudom Vrhovnog suda.

“SDP se sada odriče svega što smo zajednički radili, a istovremeno pokušava da se prikaže kao faktor koji je bio presudan za rezultate koje smo postigli"

Suhih je DPS optužio da su sklapanjem ugovora oštetili glavni grad i pitao kako će tom preduzeću biti vraćen novac. Vujošević tvrdi da je sud utvrdio da tim ugovorom nije oštećen glavni grad.

Podsjećajući Suhiha da je u to vrijeme SDP bio dio vlasti, Vujošević je kazao da DPS ne bježi od odgovornosti niti će nekom ostati dužan: “SDP se sada odriče svega što smo zajednički radili, a istovremeno pokušava da se prikaže kao faktor koji je bio presudan za rezultate koje smo postigli. Gdje su sada oni predizborni ključevi, kojima su mahali prije sklapanja koalicije”.

Komentarišući Suhihove optužbe da Mugoša sada sarađuje sa opozicijom, iako je uoči izbora tvrdio da je sastavljena u Beogradu, Vujošević je podsjetio da je upravo Suhih 2008. godine sarađivao sa opozicijom.

Bonus video: