NOVA ORGANIZACIJA

Bošnjačka stranka dijeli državu na tri regiona i traži promjenu simbola

Na kongresu BS biće ponovo za predsjednika stranke izabran Rafet Husović, ministar bez portfelja u vladi
86 pregleda 0 komentar(a)
Raft Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raft Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.06.2011. 08:56h

Bošnjačka stranka se zalaže za afirmaciju Sandžaka kao prekogranične regije, sa slobodnim protokom ljudi, roba i kapitala, piše u novom u programu BS, koji bi trebalo da bude usvojen na kongresu te partije u subotu.

Ističe se da će BS raditi na jačanju ekonomskih i kulturnih veza i saradnje između građana, kulturnih, sportskih i drugih organizacija, privrednih subjekata i lokalnih samouprava unutar ove regije.

Na kongresu BS biće ponovo za predsjednika stranke izabran Rafet Husović, ministar bez portfelja u vladi, koji je jedini kandidat za predsjednika. Glavni odbor će naknadno, na predlog predsjednika, birati potpredsjednike BS.

BS smatra da aktuelni državni simboli, posebno grb i zastava, ne reprezentuju adekvatno realnost i potrebe multinacionalne i viševjerske države

U predlogu programa BS stoji da će se zalagati za vraćanje statusa opština Petnjici i Gusinju, te formiranje tri regiona u Crnoj Gori u kojima bi se uveo regionalni nivo vlasti “koji bi se bavio pitanjima od regionalnog značaja, prije svega u oblasti regionalnog razvoja, saobraćaja, poljoprivrede, turizma, prosvjete, zdravstva, kulture, sporta...

BS smatra da aktuelni državni simboli, posebno grb i zastava, ne reprezentuju adekvatno realnost i potrebe multinacionalne i viševjerske države kakva je Crna Gora i da nijesu usklađeni sa njihovim ustavnim sadržajem i određenjem.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas