Đorđe Suhih poziva DPS da objavi ugovore gradonačelnika Mugoše

"Mugoša ne bira saveznika kako bi sačuvao nekontrolisanu vlast, skrivao milionske ugovore i nezakonito prodavao zemlju", rekao je Suhih
96 pregleda 0 komentar(a)
Đorđe Suhih, Foto: Arhiva Vijesti
Đorđe Suhih, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.06.2011. 09:37h

Šef kluba odbornika SDP-a u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih pozvao je podgorički DPS da objavi sve ugovore koje je Glavni grad na čelu sa Miomirom Mugošom sklapao, kako je to SDP i tražio prilikom izrade Statuta glavnog grada.

Odgovarajući na tvrdnje šefa kluba odbornika DPS-a Momčila Vujoševića da je SDP učestvovao u svim odlukama, Suhih je rekao da će tada javnost i građani najbolje vidjeti ko je i na koji način odgovoran.

“Nemojte zaboraviti ugovor sa 'Carinama', kao i pravosnažnu presudu Vrhovnog suda koja vam je uručena tim povodom. Ja sam u ime SDP-a još 2007. tvrdio da je taj posao nezakonit i loš za grad.

"Obavijestite javnost i građane na koji način i kada ćete vratiti milionski iznos preduzeću Carine"

Pravosnažna presuda Vrhovnog suda to potvrđuje. I neka nadležni organi nastave da se bave svojim poslom, bez obzira ko je u pitanju pa da svi ponesemo svoje breme odgovornosti svake vrste.

Obavijestite javnost i građane na koji način i kada ćete vratiti milionski iznos preduzeću 'Carine' zbog nezakonitog ugovora koji je sklopio gradonačelnik Mugoša što je utvrdio Vrhovni sud", kazao je Suhih.

"Mugoša ne bira saveznika"

Obrazlažući zahtjev SDP-a da se u Podgorici raspišu vanredni izbori, a ne da Mugoša nelegitimno bude ponovo izabran uz pomoć onih odbornika (Slaviša Guberinić) koje su glasali građani koji su protiv Mugoše, Suhih je kazao da bi DPS u suprotnom trebalo da sklopi politički savez sa dijelom predizborne koalicije “Bolja Podgorica“.

"Predizborna koalicija DPS, LP, BS i vaš nosilac liste Miomir Mugoša dobila je manjinsku podršku naših sugrađana"

“Imajte tada, principijelosti radi, u vidu riječi gospodina Mugoše saopštene tokom predizborne kampanje u Podgorici da ljudi iz te koalicije rade protiv Crne Gore i da su, po instrukcijama iz kabineta Borisa Tadića, potpomognuti finansijski radi rušenja Crne Gore i Podgorice.

Tada je Mugoša rekao da im to neće dozvoliti. A sada? Odgovorite vašim biračima da li je prevara kada u predizbornoj kampanji za nosioce predizborne liste 'Bolja Podgorica' kažete to što je o njima rekao Mugoša, a sada ih prizivate da vas spase od novih izbora', kazao je Suhih.

On je podsjetio i da su funkcioneri DPS-a samo prije godinu dešavanja u Andrijevici nazivali nelegitimnim prekrajanjem izborne volje građana i političkom korupcijom.

“I to s punim pravom. Jednakim kao što mi sada ponavljamo riječi vaših funkcionera kada je u pitanju Podgorica. SDP i tada i danas traži nove izbore, kako u Andrijevici tako i u Podgorici. Predizborna koalicija DPS, LP, BS i vaš nosilac liste Miomir Mugoša dobila je manjinsku podršku naših sugrađana.

Ali Mugoša ne bira saveznika kako bi sačuvao nekontrolisanu vlast, skrivao milionske ugovore, presude i nezakonito prodavao zemlju na 'specifičan', njemu svojstven način. Osim ako vi tako, kako rekoste, ne pokazujete opredjeljenje ka demokratskom putu u EU”, poručio je Suhih Vujoševiću.

Bonus video: