Roćen od kolega dobio pepeljaru, dres, srebrnu posudu, zdjelicu...

Kako piše na sajtu Komisije, Roćen je od ministra vanjskih poslova Luksemburga Žana Aselborna dobio dugmad za košulju
0 komentar(a)
Milan Roćen, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Roćen, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.06.2011. 09:49h

Ministar vanjskih poslova Milan Roćen prijavio je Komisiji za sprečavanje konflikta interesa da je primio preko 20 poklona prošle godine.

Kako piše na sajtu Komisije, Roćen je od ministra vanjskih poslova Luksemburga Žana Aselborna dobio dugmad za košulju, a od predsjednika italijanske kompanije Lamborđini, Tonina Lamborđinija, primio je knjige.

Isti poklon su mu darivali potpredsjednik mađarskog parlamenta Ištvan Jakab, ambasador Indije u Crnoj Gori Dinkar Khular, predsjednik regije Marke Đanmario Spaka i ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov.

Ljubica Jelušić, ministarka odbrane Slovenije, Roćenu je poklonila srebrnjak, a isto je dobio od prvog zamjenika predsjednika Parlamenta Finske

Srebrnu posudu za olovke i srebrnu zdjelicu poklonio mu je Latifa Akrabah, državni sekretar Kraljevine Monako a sličan dar - dva srebrna tanjirića dao mu je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Malte Entoni Borg.

Mozaik iz Palestine

Ljubica Jelušić, ministarka odbrane Slovenije, Roćenu je poklonila srebrnjak, a isto je dobio od prvog zamjenika predsjednika Parlamenta Finske, Sepa Karianena, predsjednika Mađarske Pala Šmita, kao i od kolega iz Kanade, njemačkih poslanika, ministara vanjskih poslova Litvanije i Mađarske Audroniusa Ažuibalisa i Janoša Martonjija. Od Ažiubalisa šef crnogorske diplomatije dobio je još i knjigu i dres košarkaške reprezentacije Litvanije.

Ministar je mozaike dobio od kolege iz Palestine Raijada Malkija, a kristalnu posudicu mu je poklonio Mikulaš Džurinda, ministar vanjskih poslova Slovačke. Gido Vestervele je poklonio Roćenu pepeljaru od porculana, a u katalog poklona je od Belgijanaca upisao nož za otvaranje pisama. Pod posebnom stavkom ministar je naveo ostale poklone pod kojima misli na prikladna nacionalna pića, suvenire…

Bonus video: