Šef kluba DPS: Odbornici odgovaraju biračima, a ne Rašku Konjeviću

Vujošević je ocijenio da je priča SDP-a zamjena teza i nedostatak elementarne političke odgovornosti
126 pregleda 0 komentar(a)
Momčilo Vujošević, Foto: Arhiva Vijesti
Momčilo Vujošević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.06.2011. 09:30h

Šef odborničke grupe DPS-a u Skupštini Glavnog grada Momčilo Vujošević odbacio je ocjene Raška Konjevića (SDP) da će biti izigrana volja birača ako Miomir Mugoša ponovo bude gradonačelnik Podgorice na osnovu podrške odbornika iz opozicije.

“Odbornici će glasanjem preuzeti odgovornost pred svojim biračima. Oni za svoj rad odgovaraju svojim biračima, a ne Rašku Konjeviću, odnosno SDP-u”, kazao je Vujošević, reagujući na Konjevićeve tvrdnje, saopštene nakon jasnih najava da će Mugoši većinu dati odbornik opozicione NS Slaviša Guberinić.

Vujošević je ocijenio da je priča SDP-a zamjena teza i nedostatak elementarne političke odgovornosti. Povodom Konjevićeve izjave u “Vijestima”, u tekstu pod naslovom “Što će nam izbori ako se sve završava trgovinom’’, Vujošević je kazao da SDP u nedostatku argumenata ''uvijek pribjegava “tezgaroškom jeziku” i “maniru ucjene''.

"Konjević i ovog puta bezuspješno pokušava da vaskrsne priču o prodaji gradskog građevinskog zemljišta, iako smo uvijek tvrdili i dokazali da je posao oko prodaje zemljišta bio pravno utemeljen i potpuno čist’’

“Podsjećamo ih da predizborna koalicija 2010. godine u Podgorici nije sklopljena zbog njihovog nezadovoljstva radom gradonačelnika, već zato što je izostala podrška broju traženih rukovodećih mjesta za nezasite SDP-ove funkcionere.

U političkoj teoriji to se naziva neuspjelim pregovorima, dok bi Konjevićevim žargonom odluku o samostalnom nastupu na izborima nazvali propalom tezgom socijdemokrata”, kazao je Vujošević.

Nikad se nismo plašili izbora

Vujošević tvrdi i da se DPS i gradonačelnik Mugoša nikada nijesu plašiili izbora, podsjećajući kako je na neposrednim lokalnim izborima, septembra 2006. godine, Mugoša ostvario jednu od najubjedljivijih izbornih pobjeda u Crnoj Gori: “Da je to zakonski moguće i sada bi sa velikim zadovoljstvom stao pred građane Podgorice, kako bismo izmjerili njegov dosadašnji rad i ocijenili program koji im nudi.

Nazivajući Konjevića ''vrlim demokratom i evropejcem'', Vujošević se pita i zašto ni poslije godinu dana nije zakazan nastavak prekinute sjednice i konstituisan organ na čijem je čelu

Konjević i ovog puta bezuspješno pokušava da vaskrsne priču o prodaji gradskog građevinskog zemljišta, iako smo uvijek tvrdili i dokazali da je posao oko prodaje zemljišta bio pravno utemeljen i potpuno čist’’.

“Licemjerstvo sa dozom cinizma, koje demonstrira predsjednik Skupštine, ogleda se u optužbama koje se odnose na “problematične” odluke, kao da u njihovom donošenju nijesu u punom kapacitetu participirali “birani” predstavnici SDP-a punih deset godina'', ukazao je Vujošević.

Nazivajući Konjevića ''vrlim demokratom i evropejcem'', Vujošević se pita i zašto ni poslije godinu dana nije zakazan nastavak prekinute sjednice i konstituisan organ na čijem je čelu.

''Nimalo čudno od čovjeka kojem nije ni stalo do Skupštine Glavnog grada, ali do “zasluženih” privilegija svakako jeste’’, kazao je Vujošević, zaključujući kako dosadašnji rad i rezultati koje su postigli u Glavnom gradu, na čelu sa gradonačelnikom Mugošom, jasno pokazuju njihovo opredjeljenje ka demokratskom putu EU.

Bonus video: