Crnoj Gori je potrebna nova politička partija građanske i suverenističke orijentacije

Građanski orjentisani birači sve više nezadovoljni i frustrirani vlašću i prosrpskom opozicijom u Crnoj Gori.
54 pregleda 0 komentar(a)
Glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.06.2011. 08:27h

Crnogorskoj političkoj sceni nedostaje partija jasne i građanske, suverenističke orjentacije, koja bi bila kvalitetna alternativa postojećim političkim strukturama, a njen bi lider trebalo da bude, ako ne novo lice, onda neko ko je izgradio imidž poštenog i čovjeka kojem se vjeruje, saglasni su političli analitičari.

Da prostora za političko djelovanje nove stranke zaista ima potvrdio i metodolog Miloš Bešić, nakon nedavnog istraživanja agencije “Defakto” uoči obilježavanja pet godina od crnogorske nezavisnosti, ocjenjujući da su građanski orjentisani birači sve više nezadovoljni i frustrirani vlašću i prosrpskom opozicijom u Crnoj Gori.

On smatra i da bi zbog propusta Pokreta za promjene (PzP) da okupi takve glasače nova partija sa jasnom ideološkom profilacijom i dobrim rukovodstvom, bez mnogo ulaganja proigrala te birače i u prvom ciklusu obezbijediti više od 15 odsto glasova.

Ne želeći da se upušta u procentualne procjene, profesor Svetozar Jovićević rekao je “Vijestima” da je partiji na vlasti uvijek bilo pogodno da optuži sve druge opozicione stranke da su protiv Crne Gore, navodeći da bi zato nova partija morala imati jasan odnos prema Crnoj Gori i njenom statusu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: