PREVAGNULI ARGUMENTI

Lukšić: Mugoša ostaje jer je dobro radio, ne očekujem da se SDP revanšira

Premijer je kazao da mu nije jasno zbog čega se pitanje EPCG "izdiže u prvi plan" s obzirom da je SDP podržao da A2A preuzme većinski udio u EPCG
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Www.gov.me
Igor Lukšić, Foto: Www.gov.me
Ažurirano: 08.06.2011. 13:07h

Demokratska partija socijalista smatra da je aktuelni gradonačelnik Podgorce Miomir Mugoša zaslužio da nastavi da obavlja poslove gradonačelnika, jer je to dobro radio, kazao je premijer Igor Lukšić novinarima u Beču.

"Meni je žao da je SDP ostao tvrdo pri stavu da neće podržati njegov izbor, ali mi se čini da su sa druge strane argumenti u korist nastavka mandata Mugoše prevagnuli" kazao je Lukšic.

On ne očekuje da ce se SDP sada na nekin način revanširati DPS, tako što će ostati tvrd u stavu da ne podržava dalju privatizaciju EPCG.

"Zaista ne vidim zbog čega se pitanje EPCG tako visoko izdiže u prvi plan i zbog čega pitanje vlasništva sada odjednom postaje tako značajno, ako znamo da je SDP podržao ugovor koji omogućava u jednom trenutku A2A da preuzme većinski udio u EPCG.

Nije mi jasno šta je sada ta nova poruka iz kog razloga se ovo pitanje otvara" kazao je Lukšić.

On dodaje da je za njega pitanje sprovođenja sporazuma, primarno pitanje koje se odražava na kredibilitet države u cjelini kao investicione destinacije.

Premijer je istakao da je siguran da će Vlada moći naći zajednički jezik sa A2A po svim pitanjima i da na tome već radi.

" Sekundarno pitanje ne po značaju već u ovom trenutku je pitanje vlasništva. Ja sam siguran da se sva pitanja pa i to mogu riješiti u partnerstvu sa A2A, koja je prije sve ga zainteresovana da svojim ulaganjem obezbijedi povraćaj investicije sa jedne strane, a sa druge da doprinese razvoju energetskog sektora u Crnoj Gori. Sva druga pitanja su pitanja koja se partnerski rješavaju" rekao je Luskic.

Premijer je istakao da je siguran da će Vlada moći naći zajednički jezik sa A2A po svim pitanjima i da na tome već radi.

Komentarišući mogućnost da ce ministri iz SDP razmisliti “da eventualno revidiraju svoje učešće u vladi ”, Lukšić je kazao da tako nešto doživljava kao političku odluku SDP.

" Ja sam siguran da vlada funkcioniše u punom kapacitetu i ja sam više puta na tu temu govorio da sam u principu zadovoljan načinom na koji oni doprinose radu vlade, ali ni na koji način ne pretendujem da utičem na političke odluke SDP-a" kazao je Lukšić.

On je dodao da bi svaka nova politička realnost obavezivala DPS da donese odgovarajuće odluke u eventualno novoj političkoj realnosti.

"Ja sam siguran da je moguće doći do rješenja oko bilo kog pitanja koje se odjednom pojavi na dnevnom redu, ali u ovom trenutku ja zaista ne vidim koje je to strateško pitanje koje utiče na funkcionisanje koalicije i mislim da imamo jako puno posla prije svega na evropskom planu i drugo na daljem oživljavanju ekonomije, ali ne želim ni na koji način da pretendujem i definišem bilo čiji politički stav pa ni stav SDP-a" bio je decidan Lukšic.

Preporučujemo za Vas