DPS reagovala na navode Bošnjak: Ili ste saučesnik ili širite neistine

"Dakle, Manojlović nije prijavila naknadu od rada u ovoj Komisiji jer je tu funkciju obavljala bez ikakve naknade, povodom čega se i izjasnila i Agenciji za sprječavanje korupcije, nakon čega je utvrđeno da u ovom slučaju nije bilo sukoba interesa, odnosno da nije bilo privatnih interesa nauštrb javnom"
107 pregleda 9 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 09.04.2018. 13:49h

Sve što je odlazeća odbornica Branka Bošnjak iznijela u otvorenom pismu gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću je netačno, a to najbolje potvrđuju činjenice poručili su u reagovanju iz podgoričkog DPS-a i dodali da je netačno da je "gradonačelnik Stijepović imenovao Mišelu Manojlović na na mjesto predsjednika Komisije za žalbe za zaposlene, jer je ona na tu poziciju izabrana u aprilu 2014. godine, odnosno pola godine prije stupanja na funkciju gradonačelnika Stijepovića".

Netačno je, ističu, takođe i da je Manojlović nezakonito, godinama na mjestu predsjednika Komisije za žalbe za zaposlene u Glavnom gradu jer to ne utvrđuje Bošnjak nego Agencija za antikorupciju. Netačno je kažu, i to da je Manojlović platu primala kao predsjednica Komisije za žalbe i ističu da se dogodilo suprotno, da ona za taj posao nije primala "centa nadoknada" i taj prihod nije mogla prijaviti u svom imovinskom kartonu.

"Dakle, Manojlović nije prijavila naknadu od rada u ovoj Komisiji jer je tu funkciju obavljala bez ikakve naknade, povodom čega se i izjasnila i Agenciji za sprječavanje korupcije, nakon čega je utvrđeno da u ovom slučaju nije bilo sukoba interesa, odnosno da nije bilo privatnih interesa nauštrb javnom. Naime, ova funkcija će na državnom nivou tek biti profesionalizovana, ali na lokalnom neće", kazali su iz DPS Podgorica.

Ističu da su netačni i navodi da je Komisija za žalbe Glavnog grada odlučivala na bilo koji način, osim u skladu sa važećim propisima iz te oblasti, a da tome u prilog idu i izvještaji koji su "redovno na polugodišnjem, godišnjem nivou" dostavljani nadležnima u Glavnom gradu. Iz njih se, tvrde u DPS-u, uvidom može utvrditi da je preko 90 odsto žalbi usvajano i da su potvrđivane prvostepene presude.

"Ukoliko odlazeća odbornica Bošnjak ima potvrdu za svoje navode, ona je u obavezi da to prijavi nadležnim organima, u suprotnom je ili saučesnik ili širi neistine, po čemu je i poznata u javnosti", poručili su.

"Odlazeća odbornica Bošnjak još jednom je neuspješno pokušala da obmane javnost, tako što se naprasno, pred izbore, sjetila da neko navodno godinama nezakonito obavlja neke funkcije. Pa da je to tačno, gdje je bila odbornica Bošnjak do sad? Ali, obzirom na to da je odbornička fukcija ineteresuje samo u domenu primanja naknada, za koje se bunila da su niske, i ne čudi nivo nepoznavanja funkcionisanja lokalne uprave. Možda je i to razlog što odbornicu Bošnjak ni njena partija neće za kandidata za gradonačelnika Podgorice, kao ni građani", zaključili su iz DPS Podgorica.

Bonus video: