NOVA: Građani plaćali slikanja Mila i Sveta sa Klintonom

To je, kako je kazao Jovan Vučurović, veoma važno za one građane koji mjesecima ne primaju platu i kojima vlada duguje novac.
0 komentar(a)
Bil Klinton, posjeta Crnoj Gori, Foto: Savo Prelević
Bil Klinton, posjeta Crnoj Gori, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.06.2011. 11:00h

Nova srpska demokratija ocijenila je da je Vlada finasiranjem boravaka u Crnoj Gori bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona „teško oštetila“ i obmanula građane koji su mjesecima uvjeravani da iza finansijske konstrukcije stoji „ovdašnji tajkun“ Duško Knežević.

„Nije se, dakle, desilo onako kako je najavljivano da će tajkun snositi troškove konferencije, nego je iz budžeta i iz džepova svih građana Crne Gore odvojeno punih 200 hiljada eura“, kazao je portparol Nove Jovan Vučurović.

On je podvukao da, nakon što je Vlada objelodanila da je finasirala Klintonov boravak, postoji osnovana sumnja da su se i “čuvene fotografije Klintona sa čelnicima DPS-a i SDP-a naplaćivale iz budžeta”.

To je, kako je kazao, veoma važno za one građane koji mjesecima ne primaju platu i kojima vlada duguje novac.

„I umjesto da se pare usmjere onima kojima je to potrebno, 200 hiljada eura je potrošeno u reklamne svrhe od kojih je jedino koristi imala, od strane Klintona pomenuta Makedonija. Za takav skandal, kakav im je priredio, Vlada je trebala da traži da Klinton njoj plati trošak“, rekao je Vučurović.

On je zaključio da ovako ispada da je Klintonov boravak u Crnoj Gori bio dio predizborne kampanje u Makedoniji u kojoj su završeni izbori, te da je „taj pozdrav iz Bečića očigledno vješto znao da iskoristi pobjednik na tim izborima“, akteleni premijer Nikola Gruevski iz vladajuće VMRO-DPMNE.

Bonus video: