Smailj Čunmuljaj tvrdi da mu prijete otac i brat Nikole Gegaja

smailj čunmuljaj tvrdi da je zbog priče o diplomi meta napada porodice gegaj Prijetnje od brata i oca
192 pregleda 0 komentar(a)
Smailj Čunmuljaj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Smailj Čunmuljaj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.06.2011. 14:48h

Odbornik Građanske inicijative u Skupštini gradske opštine Tuzi Smailj Čunmuljaj kazao je "Vijestima" da je zbog pokretanja priče da predsjednik gradske opštine Tuzi Nikola Gegaj ima lažnu diplomu Metalurškog fakulteta, prethodnih dana dobijao prijetnje od Gegajevog brata Roka i oca Ljeke.

On je službenike policije u stanici u Tuzima upoznao sa prijetnjama koje je dobijao, ali nije podnio prijavu, niti namjerava.

Odbornik GI tvrdi da je dobio i dva telefonska poziva od Gegajevog oca Ljeke i da mu je ispod časti da prepričava detalje tog razgovora.

Problem između njega i predsjednika GO je, prema njegovim riječima, samo službene prirode i treba da se rješava u sali Skupštine GO Tuzi.

"Iako nije riječ o familijarnom problemu, Gegajev brat Roko je prije tri dana posjetio moju porodicu i uspio da rasplače mog sina, koji je mislio da je riječ o nečemu drugome", kazao je Čunmuljaj, napominjući da za vrijeme posjete nije bio kući.

Odbornik GI tvrdi da je dobio i dva telefonska poziva od Gegajevog oca Ljeke i da mu je ispod časti da prepričava detalje tog razgovora. Rekao je da će sačekati da tužilaštvo u ovom slučaju sprovede radnje po službenoj dužnosti, a ukoliko se to ne desi, odbornici GI "će nešto preduzeti".

Traži odgovor na pitanje

Povodom javne ponude predsjednika GO Tuzi da odbornici GI dođu u njegov kabinet i uvjere se da ima validnu diplomu inženjera metalurgije, Čunmuljaj je kazao da mu ne pada na pamet da "vršlja po službenim dosijeima zaposlenih u GO Tuzi, jer postoje osobe koje su plaćene da obavljaju takve poslove".

"Neću odustati dok mi ne odgovori na pitanje na kojim je fakultetima i u kojim gradovima upisao i završio studije. Očekujem da mi se odgovor proslijedi onako kako to zakonska procedura nalaže", rekao je on.

Čunmuljaj je podsjetio da pomenuto odborničko pitanje nije jedino koje je ostalo bez odgovora, te da pozicija u GO Tuzi na čelu sa predsjednicima Skupštine Fadilom Kajošajem i opštine Nikolom Gegajem, "olako prolazi pored legitimnih zahtjeva odbornika".

"Nijesam nezadovoljan njihovim radom, jer su sada na vlasti, nego zato što u gradskoj opštini vlada anarhija, neznanje ili plašljivost pozicije od partijskih naredbodavaca", rekao je Čunmuljaj.

Bonus video: