Lukšić: Srbija ne prihvata samostalnost Crne Gore

Predsjednik Vlade je rekao da smatra greškom nekih političkih partija iz Srbije što nijesu poslale svoje predstavnike na Kongres DPS-a
55 pregleda 0 komentar(a)
lukšić, Foto: Zoran Đurić
lukšić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.05.2011. 13:09h

Predsjednik Vlade Igor Lukšić ocijenio je da Srbija "ne prihvata okolnosti da Crna Gora može sama da donosi od­luke koje se možda u ovom tre­nutku ne poklapaju s onim što je odgovor na pojedina pitanja iz Beograda".

"Moramo prihvatiti okolnost da smo ravnopravni bez obzira na okolnost što je Srbija znatno ve­ća i ekonomski moćnija zemlja. Samo ako stvar postavimo partnerski možemo mnoga pitanja riješiti", odgovorio je premijer Lukšić Televiziji B92 na pitanje da li podržava stavove predsjed­nika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića u vezi sa Srbijom, odnosno, kako je nave­deno u pitanju, "da li dijeli stav prethodnika da su na sceni i dalje velikosrpske tendencije".

Predsjednik Vlade je rekao da smatra greškom nekih politič­kih partija iz Srbije što nijesu poslale svoje predstavnike na Kongres DPS-a. Na ponovljeno pitanje "da li dijeli stav Đukano­vića" da je problem u Srbiji, pre­mijer Lukšić je odgovorio:

"Ja ga sasvim sigurno ne vidim u Crnoj Gori".

"A vidite li ga u Srbiji", glasilo je naredno pitanje. Premijer je od­govorio da se u Srbiji "i dalje for­siraju određene teme da se i da­lje po pojedinim pitanjima ne prihvata da Crna Gora može da gradi svoj stav i svoju budućnost na način koji je očigledno druga­čiji od onoga kako se na te stvari gleda u Beogradu".

"To vidite na nivou vlasti, na nivou premijera", pitanje je novinara Televizije B92.

"Ja to, nažalost, osjećam jer imam prilike da često gledam vaš program. To se osjeća i kroz vijesti koje vi plasirate", rekao je Lukšić.

Bonus video: