Leković: Ako Srzentić govori o uštedi, zašto ne proda službeni "audi"

On je podsjetio da je gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić svoje službeno vozilo, "kao odgovoran i moralan čovjek" nakon stupanja na dužnost odmah stavio na licitaciju
102 pregleda 4 komentar(a)
Službeno vozilo Bar, Foto: Demokrate
Službeno vozilo Bar, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.04.2018. 13:15h

Neubjedljivo reagovanje iz kabineta gradonačelnika Bara Zorana Srzentića potvrdilo je tvrdnje Demokrata pokušava da zamaskira svoju bahatost i rasipništvo, ali je otkrilo i neke nove, kazao je Momčilo Leković, član Izvršnog odbora OO Demokrata Bar.

Srzentić je, smatra Leković, pokušao izbjeći odgovore, te se ponovo obratio prvom čovjeku Bara.

"Kada je u pitanju specifičnost posla. Da li je posao, a samim tim, i službeno vozilo predsjednika Opštine, Sekretara sekretarijata i direktora Kulturnog centra konstantno, pa i vikendom „specifično“ vezano za njihovo privatno domaćinstvo, ili kao u svim normalnim zemljama zgradu Opštine Bar, odnosno Kulturni centar? Nakon priznanja da gradonačelnik četiri godine ima svoje lično-službeno vozilo, kako kažete, „staro „čak“ jedanaest godina i da troši „samo“ 55 eura mjesečno, ne možemo a da ne primijetimo da su pomenutih 55 eura očigledno za gradonačelnika koji inače ima mjesečnu platu od 1.532 eura, zanemarljiv trošak. Gospodine Srzentiću, moramo vam ukazati, neko od tih 55 eura prehranjuje porodicu i sa tim kao Gradonačelnik ovog grada, ne možete i ne smijete biti ponosni", navodi Leković.

On je Srzentića upitao i zašto, kada govori o uštedi, luksuzni "audi A6" ne proda i dobijena sredstva iskoristi za neku korisniju stvar, kao što je pomoć najugroženijim građanima Bara, ako već tvrdi da automobil koristi isključivo u protokolarne svrhe.

On je podsjetio da je gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić svoje službeno vozilo, "kao odgovoran i moralan čovjek" nakon stupanja na dužnost odmah stavio na licitaciju.

"Priznali ste, a to potvrđuju i neuredni putni nalozi, da vas Škoda stara 11 godina očigledno „žulja“ na dužim putovanjima, ali vaše priznanje da pomenuto službeno vozilo svakog dana dovozite kući pokazuje da je na lokalu udobnost poboljšana i da vam nelagodu ne izazivaju čak ni asfaltni krateri prisutni širom opštine Bar. Možda je stvar u tome da jednostavno ne želite podnositi rizik da luksuzni točak vašeg službenog audija ostane zarobljen u nekom od postojećih kratera, kao što se to svakodnevno događa sa točkovima automobila vaših sugrađana? Očigledno je, gospodine Srzentiću, da vi štednju mjerite prema milionskim „uštedama“ vašeg prijatelja Pavićevića i prema „štednji“ budvanskog kolege Marovića, pa otuda za vas korišćenje „samo“ dva službena vozila, ne predstavlja problem", kazao je Leković.

On je upitao Srzentića i da li zna zašto je jedno od vozila iz njegove službe, sa registarskom oznakom BR CG003, van radnog vremena, juče bilo parkirano ispred prostorija jedne od političkih partija iz vlasti.

"Da li je u pitanju klasična zloupotreba ili je, kako Vi volite da kažete, i to bilo po protokolu i pravilniku?" zaključio je Leković.

Bonus video: