Ambasadori EU vide napredak protiv korupcije

Navodi se i da o napretku Crne Gore svjedoče nedavno preduzete aktivnosti i konkretne mjere, te da će EU nastaviti da Crnoj Gori pruža ekspertsku i drugu pomoć.
0 komentar(a)
Lukšić, Foto: Savo Prelević
Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2011. 15:10h

Ambasadori država članica Evropske unije konstatovali su evidentan napredak koji je Crna Gora ostvarila u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopšteno je iz kabineta premijera Igora Lukšić, koji se sastao sa ambasadorima zemalja EU, u okviru redovnih sastanaka šefova misija država članica Evropske unije i Delegacije EU u Crnoj Gori.

Navodi se i da o napretku Crne Gore svjedoče nedavno preduzete aktivnosti i konkretne mjere, te da će EU nastaviti da Crnoj Gori pruža ekspertsku i drugu pomoć, kako bi u toj oblasti i dalje bilježila napredak.

„U tom smislu premijer Lukšić je informisao sagovornike o izmjenama seta zakona koji se tiču borbe protiv korupcije i istakao da je regionalna saradnja od ključne važnosti za uspješnu borbu protiv ovih pojava“, navodi se u saopštenju.

Ističe se i da je konstatovan značaj aktivnosti Vlade na planu doprinosa slobodi medija i jačanja partnerskog odnosa sa civilnim sektorom, a ambasadorima su predstavljeni i rezultati ostvareni u pogledu usklađivanja izbornog zakonodavstva sa Ustavom i reformom javne uprave.

„Ono što smo do sada postigli govori o posvećenosti Vlade u ispunjavanju svih sedam kriterijuma iz evropske agende, ali i o opredjeljenosti da reforme budu sprovedene na način koji će doprinijeti kvalitetu života građana Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: