Braun: Članstvo Crne Gore u NATO-u visoki prioritet SAD

"Radujem se što ću za vrijeme mandata ohrabrivati građane da budu aktivni sudionici u društvenom životu Crne Gore", kazala je Su Braun.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2011. 12:40h

"Članstvo Crne Gore u Evroatlanskoj zajednici je jedan od visokih prioriteta SAD", kazala je na Cetinju novoimenovane ambasadorka SAD, Su Kej Braun, prilikom predaje akreditivnih pisama crnogorskom predsjedniku Filipu Vujanoviću.

"Znam da na tom putu ima dosta izazova, ali ubijeđena sam da je Vlada Crne Gore posvećena i spremna da odgovori svim tim izazovima, koji će se naći pred njom", kazala je Su Braun.

Ona je dodala da SAD-e pozdravljaju opredjeljenje Crne Gore, da radi na jačanju vladavine prava, unapređenju ekonomskog prosperiteta i rasta, i podršci demokratskim institucijama i nevladinom sektoru.

"SAD vam nude podršku i ekspertsku pomoć u tome. A ja se radujem što ću za vrijeme svog mandata ohrabrivati građane da budu aktivni sudionici u društvenom životu Crne Gore", kazala je nova američka ambasadorka u Crnoj Gori.

Su Kej Braun je tradicionalno u parku, iza rezidencije crnogorskog predsjednika, kao i svi dosadašnji ambasadori, zasadila jedno stablo.

Galerija

Bonus video: