Čarapić: Mi smo uradili sve što je do nas u slučaju Šarić

“Nije kraj tim aktivnostima, a jedan dio će dobiti svoj ishod u konačnoj odluci tužioca krajem ove nedjelje"
0 komentar(a)
ranko čarapić, Foto: Arhiva Vijesti
ranko čarapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.05.2011. 17:45h

Skupštinski Odbor za bezbjednost, razmatrajući informaciju o postupanju tužilaštva u akciji “Balkanski ratnik”, glasovima DPS i SDP usvojio je zaključke prema kojima je “unaprijeđena koordinacija i saradnja između državnih organa” u odnosu na raniji period.

Vladajuća većina odbila je predlog opozicije da u zaključcima zatraži pokretanje parlamentarne istrage i osnivanje posebnog anketnog odbora, u cilju prikupljanja neophodnih informacija o aktivnostima bezbjednostih agencija, istražnih organa Tužilaštva i pravosuđa Crne Gore.

“Odbor je ohrabren aktivnostima državnih nadležnih organa koje su doprinijele otklanjanju dijela propusta, očekujući da će to rezultirati pokretanjem postupaka u što kraćem roku. Odbor će pratiti aktivnosti nadležnih u ovom slučaju”, saopštio je predsjednik Odbora Mevludin Nuhodžić (DPS), nakon gotovo osmočasovne sjednice.

Pozivamo i da se pokrene nezavisna istraga o odgovornosti visokih funkcionera policije i ANB-a

Navodeći da je zaključke opozicije, prema kojima je odbor zabrinut zbog “nastavka prakse nedostatka koordinacije tužioca i uprave policije na obezbjeđivanju dokaza i podizanju optužnica u akciji 'Balkanski ratnik'”, Nebojša Medojević (PzP) je kazao da su u opoziciji nezadovooljni zbog “izostanka vidljivih rezultata na planu borbe protiv organizovanog kriminala”.

“Pozivamo da se pokrene procedura razrješenja direktora Uprave policije i tužioca zbog propusta u obavljanju svojih funkcija, što je rezultiralo potpunim izostankom rezultata.

Nije kraj aktivnostima

Pozivamo i da se pokrene nezavisna istraga o odgovornosti visokih funkcionera policije i ANB-a, a za koje postoji indicija da su pomagali aktivnostima klana Darka Šarića”, rekao je Medojević.

Čarapić je “Vijestima” rekla da će do kraja nedjelje biti donijeta odluka o slučaju Duška Šarića

Zadovoljna sjednicom Odbora, državna tužiteljka Ranka Čarapić rekla je da je od momenta kada je dobilo prve informacije o slučaju Šarić - 4. marta 2010. godine, tužilaštvo “uradilo sve što je bilo u okviru njegovih mogućnosti i iskoristilo ovlašćenja da u saradnji sa drugim organima rasvijetli sve što se moglo rasvijetliti”.

“Nije kraj tim aktivnostima, a jedan dio će dobiti svoj ishod u konačnoj odluci tužioca krajem ove nedjelje. Mi ćemo nastaviti sa svojim aktivnostima i nastojanjima da odgovornosti privedemo određeni broj lica”, rekla je Ćarapić i navela da će odluka o slučaju Šarić biti donijeta najkasnije do subote.

Čarapić je “Vijestima” rekla da će do kraja nedjelje biti donijeta odluka o slučaju Duška Šarića, brata Darka Šarića, osumnjičenog u akciji italijanske policije, takođe za šverc narkotika.

Bonus video: