U DPS-u ponosni na dobre odnose sa Amfilohijem

DPS je, tvrdi Kovačević, zahvaljujući svom otvorenom pristupu postala partija koja je čvrsto utemeljena u suštini svijesti građanske Crne Gore.
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2011. 07:19h

Otvorenost i spremnost Demokratske partije socijalista (DPS) da razgovara, čuje i uvaži mišljenja svih koji mogu doprinijeti da se pojedini izazovi prevaziđu na optimalan način, nikada nije bila ni skrivana ni sporna, kazao je portparol DPS-a Rajko Kovačević.

Komentarišući izjavu Ranka Krivokapića, predsjednika njihovog manjeg koalicionog partnera SDP-a, da je tokom posljednje dvije decenije najbliže odnose mitropolit Amfilohije imao sa visokim fukcionerima DPS-a, a ne sa opozicijom, Kovačević je kazao da njegova partija ima jasna i vidljiva ostvarenja i da ih niko ne može zvati deklarativnim ili lošim po državu i društvo.

DPS je, tvrdi Kovačević, zahvaljujući svom otvorenom pristupu postala partija koja je čvrsto utemeljena u suštini svijesti građanske Crne Gore

“Otvorenost i spremnost DPS-a Crne Gore da razgovara, čuje i uvaži mišljenja od svih koji u jednom društveno-političkom kontekstu mogu sa manje ili više kapaciteta doprinijeti da se pojedini izazovi prevaziđu na optiminalan način, a u korist crnogorskog društva i države – nikada nije bila ni skrivana ni sporna”, rekao je Kovačević “Vijestima”.

Krivokapić je naveo i da zbog tako dobre saradnje mitropolita Amfilohija i DPS-a nema državnog organa koji reguliše odnos crkve i države jer svaka regulacija dovodi stvari tamo gdje treba, a to ne odgovara starim saveznicima.

DPS je, tvrdi Kovačević, zahvaljujući svom otvorenom pristupu postala partija koja je čvrsto utemeljena u suštini svijesti građanske Crne Gore, a crnogorska država “stabilna, nezavisna i od demokratske međunarodne zajednice uvažena država, sa epitetom oaze multietničkog sklada i suživota”.

“Daleko od toga da mislimo da se sa ovim naša obaveza kao najveće i najuticajne partije u crnogorskom društvu time samo zadovoljno završava. Naprotiv, procese koji takvo stanje dograđaju i unapređuju i učvršćuju ćemo i dalje imati u fokusu svog djelovanja i na optimalan način ih rješavati”, istakao je Kovačević.

Galerija

Bonus video: