Odbijen zahtjev za skidanje imuniteta Nebojši Medojeviću

Član odbora Koča Pavlović kazao je da Medojević tužen za klevetu “samo zato što je radio svoj posao”.
66 pregleda 0 komentar(a)
Medojević Radulović, Foto: Boris Pejović
Medojević Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.04.2011. 12:24h

Administrativni odbor odbio je zahtjev Osnovnog suda za ukidanje imuniteta poslaniku Nebojši Medojeviću, koga je tužio direktor policije Veselin Veljović jer ga je vođa PzP-a optužio da je povezan sa narko bosom Darkom Šarićem.

Da u cijeloj priči nema klevete saglasan je bio član odbora iz DPS-a Ljuiđ Škrelja, koji je rekao da se tu zapravo radi o informaciji koju je Medojević imao.

“Mislim da nije u redu da čovjeku koji je borac protiv organizovanog kriminala onemogućimo da se bori protiv toga. Nije značajno hoće li o tome pričati pred ovim ili nekim drugim odborom, već tamo gdje treba. Put ka Evropi je borba svih nas protiv organizovanog kriminala”, kazao je Škrelja.

Ističući da je nepotrebno argumentovati neodrživost takvog zahtjeva, s obzirom na činjenicu da je i Vlada predložila brisanje klevete iz zakona, član odbora Koča Pavlović kazao je da Medojević tužen za klevetu “samo zato što je radio svoj posao”.

“Sa jedne strane imamo otpuštene rožajske policajce sa dokazima o švercu, a koji stvaraju sumnje da je Veljović ne samo odgovoran, već i povezan sa tim. I zato što Medojević izlazi u javnost sa tim i traži da se o tome raspravlja na Odboru za bezbjednost, kao reakciju imamo tužbu što radi svoj posao”, istakao je Pavlović.

On je kazao i da je dobro što je Medojević o tome progovorio, jer da nije cijela priča bi “pošla pod tepih”.

I Stanić "siguran"

Odbor nije prihvatio ni zahtjev za skidanje imuniteta poslanik Nove Novici Staniću, zbog “lažnog prijavljivanja”, a po tužbi Predraga Boškovića.

Stanić je tužen jer je tvrdio da je Rudnik uglja iz Pljevalja podmićivao građane da glasaju za DPS.

Međutim, članu odbora iz DPS-a Zoranu Gospiću bilo je simptomatično to što “uvijek iste kolege poslanici dolaze na dnevni red”.

“Moja je inicijativa da još jednom razmotrimo principe oko skidanja imuniteta i da mi pravnici objasne da li je lažno prijavljivanje u korpusu klevete”, rekao je Gospić, kojem niko nije razjasnio da li je lažno prijavljivanje isto što i kleveta.

"Ako odustanemo od principa u šta bi se onda pretvorio i poslanik. Ipak je osuda javnosti najteža od svih”

Pitanje Gospića nije bilo na mjestu njegovom kolegi iz DPS-a Miloradu Vuletiću, koji je kazao da se na odboru ne bave kvalifikacijom krivičnih djela, jer je tu u nadležnosti suda.

“Ako odustanemo od principa u šta bi se onda pretvorio i poslanik. Ipak je osuda javnosti najteža od svih”, zaključio je Vuletić.

Da se od principa ne smije odustati smatra i Emilo Labudović (Nova), koji je rekao da je uvijek upozoravao na to da će, ako se od njih odustane, zaglaviti u problemu.

“Pokazalo se da smo mi u odboru dekriminalizovali klevetu prije Vlade i da je poslanik svuda poslanik, nebitno da li govori u skupštini ili u Pljevljima. Odustanemo li od tog principa, onda ćemo mi postati sud”, upozorio je Labudović.

Predsjednik odbora Radivoje Nikčević kazao je da je u susjednim zemljama bilo 27 zahtjeva za skidanje imuniteta, ali da se administrativni odbori nijesu o njima izjašnjavali.

Bonus video: